Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί ζητά η οικογένεια του 18χρονου Ρομά

Σχετικό διάβημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να στείλει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Καμπαγιάννης

Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο Πέραμα με αποτέλεσμα τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και τον τραυματισμό του δεύτερου επιβάτη, θα ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου Θ. Καμπαγιάννης.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της ΕΛΑΝ ΠΑΣΕ, ο Θανάσης Καμπαγιάννης πρόκειται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε διάβημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί από το περιστατικό στο Πέραμα.

"Ειναι μια απόφαση που επιτρέπεται εκ του νόμου αφού κατηγορούνται για κακουργήματα. Για εμάς είναι αδιανόητο πως αστυνομικοί που έριξαν 36 σφαίρες παραβιάζοντας εντολές, θα μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους και να είναι επικίνδυνοι, ελεύθεροι και ένοπλοι". Συμπλήρωσε δε πως εδώ έχουμε: "Επτά εκπαιδευμένους αστυνομικούς που πυροβολούσαν 4 λάστιχα και κατάφεραν να σκάσουν ένα λάστιχο και να πετύχουν δυο θώρακες ανθρώπων. Αυτόν του νεκρού και αυτόν του τραυματία".

Εξάλλου την Τετάρτη στο Τζάνειο θα ληφθεί δείγμα DNA από τον 14χρονο τρίτο επιβάτη ο οποίος παρουσιάστηκε στις αρχές την εβδομάδα που πέρασε. Έτσι, όπως είπαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Νίκου Σιαμπανη αλλά και των δυο Ρομά που επέζησαν, θα καταρριφθεί το "καταγέλαστο" σύμφωνα με τους ίδιους επιχείρημα της πλευράς των αστυνομικών ότι δεν αναγνωρίζουν τον 14χρονο ότι ήταν παρών στο συμβάν.

Αναφορικά με τον τραυματία Ρομα νοσηλεύεται ακόμα στο Τζάνειο όπου τον επισκέφθηκε η ανακρίτρια Πειραιά μαζί με την συνήγορο του, Βούλα Δημητριάδου και ενημερώθηκαν για την απόφαση των γιατρών για να συνεχιστεί η νοσηλεία του προς το παρόν. "Με προβλημάτισε το γεγονός ότι σε αντίστοιχες υποθέσεις ανθρωποκτονίας έχουμε προφυλάκιση. Εύχομαι τουλάχιστον αυτό που έγινε τώρα να τηρείται σε κάθε περίπτωση ώστε να μην έχουμε κορεσμό προφυλακίσεων.  Ο αστυνομικός ο οποίος τάσσεται υπέρ των πολιτών πρέπει να ξέρει να διαχειριστεί τον φόβο τον τρόμο και τα συναισθήματα του. Κακώς δεν σταμάτησαν στον έλεγχο και έκλεψαν το αυτοκίνητο οι τρεις που επέβαιναν.  Τι είναι αυτό όμως που έκανε τους αστυνομικούς να υπερβούν το μετρο και να πυροβολήσουν τόσες φορές; Στις υποθέσεις που έχω χειριστεί οι ισχυρισμοί όπως ο φόβος δεν έχουν γίνει δεκτοί. Εδώ μάλιστα μιλάμε για αστυνομικούς που πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι. Υπάρχει και η νομοθεσία περί όπλων. Πότε μπορεί ένας αστυνομικός να κάνει χρήση;"

"Δυστυχώς η ΕΛΑΣ κατέφυγε σε κατασκευάσματα τα οποία άγγιξαν τα όρια της ρατσιστικής χυδαιότητας. Δεν υπήρχαν τραυματίες και οδηγός δεν ήταν ο Νίκος Σαμπάνης. Είναι ζητούμενο η αποκατάσταση εμπιστοσύνης κοινότητας ρομα και Αστυνομίας" είπε ο νομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Ηλίας Γιαννόπουλος.

Τέλος, η δικηγόρος κα. Καραγιάννη που εκπροσωπεί επίσης την οικογένεια του 18χρονου που σκοτώθηκε απο τις σφαίρες των αστυνομικών τόνισε: "Το συμβάν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική ενέργεια που θα πρέπει να καταδικαστεί. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το μόνο που ζητάμε είναι μια πλήρης αντικειμενική και ανεξάρτητη έρευνα και αυτό θα επιδιώξουμε μέχρι το τέλος. Ο θάνατος και ο τραυματισμός δεν συνάδουν με τον τρόπο που η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες".

Πηγή: news247

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ