Skip to main content

Λάρισα: Καταγγελία για βιασμό γυναίκας από υψηλόβαθμο στέλεχος εκπαίδευσης

Ξεκινά έρευνα, έπειτα από την επισημοποίηση της καταγγελίας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Λάρισα η υπόθεση μιας εργαζόμενης σε περιφερειακή υπηρεσία εκπαίδευσης που κατήγγειλε βιασμό από τον προϊστάμενό της.

Μετά την επισημοποίηση της καταγγελίας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του εν λόγω στελέχους εκπαίδευσης. Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Λαρισινής εφημερίδας «Ελευθερία», η καταγγέλλουσα εργάζεται σε περιφερειακή υπηρεσία εκπαίδευσης που εδρεύει στη Λάρισα και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προϊσταμένου της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η εργαζόμενη, στις 17 Σεπτεμβρίου, βγήκε με τον προϊστάμενό της -τον οποίο δήλωσε ότι εμπιστευόταν- για διασκέδαση στα παράλια του νομού. Η βόλτα, όμως, όπως αναφέρει η «Ελευθερία», κατέληξε σε έναν εφιάλτη για εκείνη, καθώς έπεσε θύμα βιασμού.

 

Ιδιωτικό εργαστήριο επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε σπέρμα στο φόρεμά της

Η μήνυση κατατέθηκε στις 11 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας κατέθεσαν η μηνύτρια και μάρτυρες. Στον εισαγγελέα υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου με την οποία, κατά την εφημερίδα «Ελευθερία», επιβεβαιώνεται η ύπαρξη γενετικού υλικού άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ενώ αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο προϊστάμενος της καταγγέλλουσας.

Πηγή: iefimerida.gr