Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καραμανλής: Υπό διερεύνηση τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος στον Ηλεκτρικό

Συλλυπητήρια του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην οικογένεια του νεκρού

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο. Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος», προσθέτει.

 

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε έπειτα από βλάβη στα φρένα μιας ειδικής μηχανής λείανσης που είχε ξεκινήσει από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Κηφισιά. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 04:05 της Τρίτης στη γραμμή 1 του Μετρό, όταν η μηχανή λείανσης παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, λόγω και της κατηφορικής κλίσης της γραμμής και να συγκρουστεί με συρμό στην περιοχή της Αττικής που είχε τοποθετηθεί, για να σταματήσει την πορεία της.

Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο (δείτε εδώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ