Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα

Mαζική η πορεία για το Πολυτεχνείο και στην Αθήνα

Με την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου μετέχουν στην πορεία. Ήδη, τα πρώτα μπλοκ πέρασαν από την αμερικανική πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και της κυβέρνησης. Έξω από την πρεσβεία  βρίσκονται παραταγμένα λεωφορεία της Αστυνομίας. Νωρίτερα, διαδηλωτές τραγουδούσαν τραγούδια όπως το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». 

Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Νωρίτερα, η πορεία πέρασε από τη Βουλή και στην κεφαλή της, σταμάτησε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. 

Κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας, που ωστόσο λίγο μετά τις 19:30 αποδόθηκε στην κυκλοφορία από το ύψος του ξενοδοχείου Hilton έως την Πανεπιστημίου. Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πατησίων και στη συνέχεια η Σταδίου και η Πανεπιστημίου. 

Παρόντες στην πορεία ήταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.  

«Αντίσταση για πάντα στον φασισμό» είναι το σύνθημα του πανό που κρατούν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξόριστων Αντιστασιακών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ