Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται ψυχρή εισβολή «εξπρές» από το βράδυ – Οι περιοχές που θα έχουν βροχές

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύντομη «ψυχρή εισβολή» η οποία θα δώσει κατά τόπους βροχοπτώσεις θα περιλαμβάνει ο καιρός το βράδυ της Πέμπτης, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά, γεγονός που θα γίνει ακόμα πιο αισθητό το Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα Πέμπτη στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα επιμείνει ο άστατος καιρός που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα έχουμε βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερο και περισσότερα από το ύψος του κεντρικού Ιονίου και πιο βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από το απόγευμα της Πέμπτης, ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχοπτώσεις κυρίως προς τα κεντρικά ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ λίγα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ορεινές περιοχές της κεντρικής, βόρειας - βορειοδυτικής Ελλάδας. Επομένως, το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής θα καταγραφεί πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, αυτό το ψυχρό μέτωπο το οποίο θα φέρει αρκετό κρύο θα περάσει γρήγορα. Έτσι από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή ανεβαίνει η θερμοκρασία. Από την επόμενη εβδομάδα έρχεται κακοκαιρία από την κεντρική Ευρώπη με βροχές, όπως υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία
Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας
Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία