Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλινική Ψυχολογία: Μεταπτυχιακό με τον άνθρωπο στο επίκεντρο

Οι στόχοι και οι προοπτικές ενός Μεταπτυχιακού στην Κλινική Ψυχολογία

O τομέας της ψυχολογίας ανέκαθεν ήταν ελκυστικός για τους νέους προσελκύοντας μεγάλο αριθμό φοιτητών και προσφέροντας πολλές επιλογές για την επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσουν. Βασική επιλογή για πολλούς από αυτούς στη σταδιοδρομία τους το Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας. Το Aegean College προσφέρει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο και στοχευμένο μεταπτυχιακό στην κατεύθυνση αυτή, ανοίγοντας το δρόμο για μία καριέρα που πολλοί ονειρεύονται.

Η κλινική ψυχολογία είναι ένας επιστημονικός κλάδος που σχετίζεται με τη θεωρία και τη κλινική γνώση με σκοπό την κατανόηση, την πρόληψη και την θεραπεία της ψυχολογικής δυσλειτουργίας και για την προώθηση της ευημερίας και της προσωπικής ανάπτυξης και προόδου.

Κεντρικό στοιχείο της πρακτικής της είναι η ψυχική αξιολόγηση και η ψυχοθεραπεία. Οι κλινικοί ψυχολόγοι ασχολούνται επίσης με την έρευνα, τη διδασκαλία, τη διαβούλευση, την ιατροδικαστική μαρτυρία και την ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων.

Απόφοιτοι Ψυχολογίας, Ψυχολογικών Επιστημών ή Ψυχοκοινωνικών Επιστημών, που επιθυμούν την εξειδίκευσή τους στην Κλινική Ψυχολογία, αλλά και την αναβάθμιση ως επαγγελματίες ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές, έχοντας τα αναγκαία εφόδια για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο, στρέφονται σε μεταπτυχιακό με αυτήν κατεύθυνση.

Προσφέροντας σε όσους το επιλέγουν τις απαραίτητες και κατάλληλες δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς και καταρτισμένους επαγγελματίες στην Κλινική Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία, εξετάζει θεματικές που αγγίζουν τα θεωρητικά μοντέλα ερμηνείας, αξιολόγησης και παρέμβασης στην Ψυχολογία, τα ψυχολογικά προβλήματα σε όλο το ηλικιακό φάσμα και σε διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα και τη θεραπεία τους, την έρευνα, την ηθική και τη Δεοντολογία.

Οι γενικές κλινικές δεξιότητες και δεξιότητες συνεργασίας ενός θεραπευτή με τους θεραπευόμενους, τις οικογένειές τους και το διεπιστημονικό προσωπικό μιας ομάδας, αποτελούν βασική κατεύθυνση για ένα μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία.

Συγχρόνως θα πρέπει να εστιάζει στην απόκτηση της εις βάθος γνώσης των θεωριών για την ανάπτυξη και τη θεραπεία των ψυχολογικών προβλημάτων και των εννοιών που σχετίζονται με τον κλάδο της κλινικής ψυχολογίας.

Τα εφόδια που αποκτούν μέσω ενός μεταπτυχιακού που θα καλύπτει τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, οι απόφοιτοι θα πετύχουν την αναγκαία κατάρτιση στην κατανόηση και την ανακούφιση της ψυχολογικής δυσφορίας και στην προώθηση ευεξίας.

Παράλληλα για να θεωρείται ολοκληρωμένο θα πρέπει να παρέχει και την αναγκαία κατάρτιση στην ποσοτική και ποιοτική έρευνα και τις στατιστικές μεθόδους στην ψυχολογία.

Η προσεκτική αναζήτηση και επιλογή του αντίστοιχου προγράμματος που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω είναι αυτό που μένει για να ανοίξει ο δρόμος για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης