Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πιερία: Συνελήφθησαν 11 άτομα για αρπαγή του Διευθυντή σχολείου

Θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης - Τι δήλωσε ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), για αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Τι δήλωσε ο Διευθυντής

Δείτε τι δήλωσε ο ίδιος ο διευθυντής μιλώντας στο Tlife

Δήλωση Κεραμέως

 «Αδιανόητη» χαρακτηρίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter την επίθεση που δέχτηκε ο γυμνασιάρχης από την Πιερία. Ανέφερε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

   Ολόκληρη η ανάρτηση:

   «Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Δήλωση Νίκου Φίλη

 Τη συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε «από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών», εκφράζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης. «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών», τονίζει.

   Ο κ. Φίλης σχολιάζει ότι «δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό». Σημειώνει ότι «έτσι θέριεψαν τα "άνθη του κακού" στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».

ΚΚΕ: "Αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη"

"Αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη", χαρακτηρίζει Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. "Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου", τονίζει,η κομματική οργάνση, αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης, και προσθέτει ότι "η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές".

Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί και την κυβέρνηση για "έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης", σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, γεγονός, που όπως αναφέρει "αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές".

"Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ