Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατερίνη: Απολογούνται σήμερα οι 11 για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου

Παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν

Στον Ανακριτή Κατερίνης απολογούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

   Παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν ακινητοποιήσει τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος εισερχόταν στο σχολείο. Τού πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

   Σε βάρος τους, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

   Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ μόνο τρεις εξ αυτών φαίνεται να έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα, όπου έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ