Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πόσα like αξίζει η ζωή σου;»: ΟΠΑΠ και ΕΟΚΑΝ μαζί εναντίον του ντόπινγκ

Το δυνατό μήνυμα του ΟΠΑΠ και του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. εναντίον του ντόπινγκ

Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν) για τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στο ντόπινγκ σε γυμναστήρια, περιβάλλοντα μαζικής και ατομικής εκγύμνασης.

Με κεντρικό μήνυμα «Stop στα αναβολικά, χωρίς αναβολή», η εκστρατεία θίγει το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα του ντόπινγκ, τη σύνδεσή του με το «κυνήγι του τέλειου σώματος» και την «παγίδα» της προβολής μέσω των social media. Σήμερα, το φαινόμενο αυτό λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, που εμφανίζονται πιο επιρρεπείς στη λήψη παράνομων ουσιών για να βελτιώσουν την εικόνα τους, αγνοώντας τις παρενέργειες για την υγεία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν και του ΟΠΑΠ εστιάζει στην ανάδειξη των κινδύνων και των συνεπειών που σχετίζονται με τη χρήση αναβολικών. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης γύρω από αυτό το σοβαρό ζήτημα και της πρόληψης μεταξύ των αθλούμενων.

anti-doping.jpg

Το βίντεο της καμπάνιας, που ήδη προβάλλεται στα social media, εστιάζει στην πορεία ενός ασκούμενου, που επιχειρεί να ενισχύσει τις επιδόσεις τους και να «φτιάξει» την εικόνα του μέσω αναβολικών, για να καταλήξει στο ερώτημα «Τελικά, πόσα likes αξίζει η ζωή σου;»

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ