Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παιδιά στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο – Οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς

Βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

Στο πλαίσιο του προγράμματός του «Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα» (Digital Citizenship Education), το Συμβούλιο της Ευρώπης δημοσίευσε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρα του Παιδιού, που εορτάστηκε στις 20 Νοεμβρίου, ειδικό φυλλάδιο με εύχρηστες οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού εορτάστηκε και φέτος στις 20 Νοεμβρίου, με στόχο να προωθήσει τη διεθνή συνοχή και ευημερία μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί επίσης την ημερομηνία κατά την οποία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Σύμβαση και τη Διακήρυξη για τα δικαιώματα των παιδιών.

Για να γιορτάσει την περίσταση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα» (Digital Citizenship Education ), μετάφρασε τα δικαιώματα των παιδιών σε δράσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Το φυλλάδιο «Βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο!» έχουν συγγράψει οι κυρίες Janice Richardson και Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συνεργάτες του Συμβουλίου της Ευρώπης, και αποτελεί το τρίτο μιας σειράς ενημερωτικών φυλλαδίων αναφορικά με την εκπαίδευση στην ψηφιακή πολιτειότητα. 

Βρίσκετε το φυλλάδιο στα Ελληνικά στις εξής διαδικτυακές διευθύνσεις: 

Φυλλάδιο για γονείς:  https://rm.coe.int/prems-159921-grc-2511-depliant-world-children-day-for-parents-a4-web/1680a4cbab

Φυλλάδιο για εκπαιδευτικούς: https://rm.coe.int/prems-160021-grc-2511-depliant-world-children-s-day-for-teachers-a4-we/1680a4cbac            

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ