Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φρίκη με τον μητροκτόνο στα Γρεβενά: Βίασε τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει

Ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της 83χρονης μητέρας του, ενώ – σύμφωνα με τον ιατροδικαστή –  υπήρχαν ευρήματα πρόσφατης σεξουαλικής πράξης

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες γύρω από το έγκλημα που διαπράχθηκε στο Κοσμάτι Γρεβενών με θύμα μία 83χρονη. Ο 59χρονος γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης μητέρας του, πριν την σκοτώσει, την βίασε. 

Ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της 83χρονης μητέρας του, ενώ – σύμφωνα με τον ιατροδικαστή –  υπήρχαν ευρήματα πρόσφατης σεξουαλικής πράξης. Σε βάρους του έχει σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με δόλο και βιασμό. 

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο 59χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος μητροκτόνος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε σκοτώσει το 1993 και τη γιαγιά του. Για εκείνο το έγκλημα είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί. Αποφυλακίστηκε όμως, άγνωστο μέχρι στιγμής πότε, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές.

«Εγώ την ψυλλιάστηκα αμέσως την ‘’δουλειά’’»

Ο χρόνος του εγκλήματος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προσδιορίζεται γύρω στο μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Ο 59χρονος όμως που φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του το πρωί της περασμένης Τρίτης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε σε γραφείο κηδειών στην πόλη των Γρεβενών και ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για την κηδεία. «Μπήκε μέσα και μας λέει “Πέθανε η μητέρα μου το πρωί και θέλω να κάνω την κηδεία’’. Εγώ την ψυλλιάστηκα αμέσως την ‘’δουλειά’’» λέει στο newsit.gro σύζυγος της ιδιοκτήτριας του γραφείου τελετών που ήταν παρόν όταν ο 59χρονος μητροκτόνος προσπαθούσε να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα τα διαδικαστικά για την κηδείας της 83χρονης μητέρας του. 

«Ξέραμε το παρελθόν του. Ξέραμε ότι είχε σκοτώσει παλιά την γιαγιά του και το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο κακό. Βιάζονταν πολύ να κάνει την κηδεία. Ήρθε νύχτα και ήθελε να κάνει την κηδεία την άλλη μέρα το πρωί», λέει χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτει: «Όλα αυτά σε βάζουν σε σκέψεις, όταν βλέπεις ο άλλος να βιάζεται τόσο πολύ. Εμείς κάναμε τις τυπικές ερωτήσεις σύμφωνα με την διαδικασία. Του είπαμε πρέπει να πάρει πιστοποιητικό θανάτου από γιατρό που να αναφέρει ότι η γυναίκα ‘’έφυγε’’ από παθολογικά αίτια. Αν δεν πιστοποιηθεί από χαρτί, γίνεται προσαγωγή στην αστυνομία, δικογραφία και μετά ιατροδικαστική εξέταση. Μας είπε ότι θα πάει στο γιατρό για να πάρει το πιστοποιητικό».

Μόλις ο 59χρονος έφυγε από το γραφείο τελετών, οι ιδιοκτήτες του αμέσως τηλεφώνησαν στις αστυνομικές αρχές. Άνδρες της ΕΛΑΣ, εντόπισαν τον 59χρονο και τον προσήγαγαν προκειμένου να τον ανακρίνουν. Όταν βρέθηκε απέναντι από τους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:  

Αστυνομικός: Πότε πέθανε η μητέρα σου; 

59χρονος: Τη βρήκα νεκρή σήμερα το πρωί. 

Αστυνομικός: Γιατί δεν ειδοποίησες κάποιον από μέχρι το απόγευμα;  

59χρονος: Ήμουν σε κατάσταση πανικού για αυτό και δεν ειδοποίησα το ΕΚΑΒ ή την αστυνομία. Πήγα μόνο στο γραφείο τελετών.  

Χθες (15/12/2021) η σορός της 83χρονης γυναίκας στάλθηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να γίνει νεκροψία. Εκεί ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι θάνατος της ηλικιωμένης ήταν ασφυκτικός και προήλθε από τη συμπίεση του λαιμού της. Αμέσως διετάχθη η σύλληψη του 59χρονου που σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Γρεβενών.  

«Είχε μπει φυλακή και βγήκε μετά από χρόνια»

Για έναν άνθρωπο που είχε ψυχολογικά προβλήματα και δημιουργούσε συχνά προβλήματα στο χωρίο του, το Κοσμάτι Γρεβενών κάνουν λόγω οι κάτοικοι του χωριού. “Το Πάσχα του 1993 είχε σκοτώσει τη γιαγιά του. Είχε μπει φυλακή και βγήκε μετά από χρόνια. Στο χωριό μας έμενε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια μαζί με την μητέρα του», λέει στο newsit.gr κάτοικος του χωρίου. 

Και προσθέτει: «Τον θυμόμουν από την αναπαράσταση του εγκλήματος το 1993. Από την ημέρα που είχε επιστρέψει το χωρίο δεν είχε δημιουργήσει κάποιο επεισόδιο με την μητέρα του. Αντιθέτως είχε προκαλέσει το φόβο σε αρκετούς κατοίκους, καθώς τους χτυπούσε τις πόρτες τους και τους ενοχλούσε. Είχε ειδοποιηθεί αρκετές φορές η αστυνομία. Οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταζε την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική. Έμπαινε για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια έβγαινε. Η τελευταία φορά που νοσηλεύτηκε ήταν τον περασμένο Αύγουστο όπου παρέμεινε στην κλινική για 10 ημέρες». 

Ο 59χρονος είχε μια αδερφή η οποία είχε πεθάνει, ενώ είναι διαζευγμένος με μια κόρη την οποία οι κάτοικοι στο Κοσμάτι δεν την έχουν δει ποτέ. 

Πηγή: newsit

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο