Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά ύψη βροχής και χιόνια (VIDEO)

Tα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12 στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με σημαντικά ύψη βροχής και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Σύμφωνα με την εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, την οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr,  τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12 φαινόμενα εκδηλώνονται στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται στην Εύβοια με το μεγαλύτερο ύψος να καταγράφεται στην Μακρυκάπα Εύβοιας με 53 mm. Στη δορυφορική εικόνα, παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφουν υετό (βροχή/χιόνι), ενώ με κίτρινα σημεία οι κεραυνοί όπως καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

1812b_satrain.png

Εικόνα. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής του Σαββάτου 18/12/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με τη δορυφορική εικόνα κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, όπως την επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Στην εικόνα παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφουν υετό (βροχή/χιόνι), ενώ με κίτρινα σημεία οι κεραυνοί όπως καταγράφονται από το σύστημα ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τι καιρός αναμένεται τα Χριστούγεννα 

Την Κυριακή πολύ γρήγορα ο καιρός στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση το κρύο όμως θα παραμείνει,σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τη Δευτέρα ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, όμως το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βόρεια. Ο καιρός από την Πέμπτη θα γλυκάνει και άλλο. Η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Για την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται ήπιος καιρός με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα
Για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου – Παραμένει κρατούμενος από χθες
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα