Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαθητές στη Λάρισα συνελήφθησαν για παιδική πορνογραφία

Χειροπέδες από την αστυνομία σε έναν 13χρονο και έναν 15χρονο

Σάλο έχει προκαλέσει στη Λάρισα, η σύλληψη μαθητών με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για δύο παιδιά, τα οποία έβαλε σε μπελάδες η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και ειδικότερα η ανέλεγκτη πρόσβαση σε εφαρμογές και σελίδες με υλικό που, φαινομενικά δείχνει «αθώο», αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο ένας μαθητής -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – κατέβασε μια ανάλογη φωτογραφία την οποία απέστειλε σε άλλο μαθητή και εκείνος, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, την έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο σε συμμαθητές του. Στη φωτογραφία οποία απεικονίζεται ένα γυμνό μωρό και ένα ανδρικό μόριο, υλικό που θα εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εάν είναι αληθινό ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Τα παραπάνω οδήγησαν στη σύλληψη ενός 13χρονου και ενός 15χρονου, με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ ακολούθησε έρευνα και κατασχέθηκε ο υπολογιστής στο σπίτι του πρώτου.

Οι δύο μαθητές καθότι ανήλικοι, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, ενώ ήδη ενημερώθηκαν οι γονείς τους. Η υπόθεση που χαρακτηρίζεται σοβαρή συνεχίζει να απασχολεί την αστυνομία.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ