Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι «Θεματοφύλακες» απείλησαν και το δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη

Με έγγραφο 30 σελίδων – Απειλούν ότι θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους

Απειλές από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» δέχθηκε και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, με έγγραφο το οποίο έφτασε στο δήμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eidisis.gr, στις αρχές Δεκεμβρίου οι «Θεματοφύλακες» έστειλαν δήλωση έκτασης 30 σελίδων στον κ. Κυριακίδη και επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος τον καλούν να απόσχει από πράξεις για τις οποίες υποστηρίζουν ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους.

Το έγγραφο παραλήφθηκε νομίμως, πρωτοκολλήθηκε και απεστάλη  από το δήμο Κιλκίς δια τα περαιτέρω σε Εισαγγελία και Ασφάλεια Κιλκίς.

Σε ερώτηση του eidisis.gr για το πως αντιμετωπίζει τις εν λόγω απειλές των «Θεματοφυλάκων», ο κ. Κυριακίδης απάντησε ότι αυτά «δεν είναι σοβαρά πράγματα και προφανέστατα δεν λαμβάνει υπόψιν του, ούτε φοβάται τις απειλές. Φαιδρότητες θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος τρίτος. Όμως είναι αποκαρδιωτικό ότι εν μέσω μιας παγκόσμιας απειλής κατά της ανθρώπινης υπόστασης, στην χώρα μας να δρουν ανενόχλητοι και να διεκδικούν ρόλο στο δημόσιο διάλογο άτομα που λόγω και έργω δυναμιτίζουν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή, χρησιμοποιώντας ως μέσο επιβολής των θέσεών τους ακόμα και την επίκληση του νόμου ή του Συντάγματος».

Σημειώνεται ότι στο Κιλκίς οι αρνητές δεν είναι ευκαταφρόνητοι σε αριθμό. Οι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με μια δόση είναι το 55,7% του πραγματικού πληθυσμού του νομού, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 52% του πληθυσμού, υστερώντας από την εθνική επίδοση κατά 13 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός είναι ο νέος σταθμός φόρτισης λεωφορείων ΟΑΣΘ - «Παρακαταθήκη στη Θεσσαλονίκη» (ΦΩΤΟ)
Τι είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας - Μέσα Μαΐου αναμένεται η παράδοση του έργου
Αυτός είναι ο νέος σταθμός φόρτισης λεωφορείων ΟΑΣΘ - «Παρακαταθήκη στη Θεσσαλονίκη» (ΦΩΤΟ)