Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ορφανοτροφείο - «κολαστήριο»: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των παιδιών

Περιέγραψαν σοκαριστικές σκηνές

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που μεταφέρουν στη δικαιοσύνη τα πέντε παιδιά τα οποία υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση στο ορφανοτροφείο - κολαστήριο.

Μάλιστα οι εξετάσεις των παιδιών τόσο από τον ιατροδικαστή όσο και ψυχιάτρους έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα έχουν σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Πέντε αγόρια από 7 έως 11 ετών φέρονται να είχαν σεξουαλικές επαφές παρουσία εργαζομένων, ενώ ισάριθμοί εργαζόμενοι της δομής φέρονται να έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Την ίδια ώρα τα ανήλικα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται προσωρινά, στο νοσοκομείο Παίδων – Αγία Σοφία.

 «Οι φάκελοι με τις εξετάσεις των παιδιών θα διαβιβαστούν από το νοσοκομείο στην εισαγγελία», ανέφερε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 τα παιδιά περιέγραψαν σοκαριστικές σκηνές από την σεξουαλική κακοποίηση τους. Η παραμέλησή τους ήταν φανερή ακόμα και από την κυρία Μιχαηλίδου. Σημειώνεται πως τα παιδιά ζήτησαν να μην επιστρέψουν στο ορφανοτροφείο ενώ ο εισαγγελέας καλείται να αποφασίσει πού θα φιλοξενηθούν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ