Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα μέτρα «στέλνουν» κόσμο για ρεβεγιόν στο Ντουμπάι - Έως 2.500 ευρώ το κεφάλι

Μετά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ τα τελευταία 24ωρα, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πολλοί έχουν κλείσει εισιτήρια για Ντουμπάι

Στο αραβικό Εμιράτο  του Ντουμπάι η Omicron μπήκε σε λίστα αναμονής καθώς προτεραιότητα έχουν οι χιλιάδες Ευρωπαίοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ τα τελευταία 24ωρα, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάγκασαν αρκετούς να κλείσουν εισιτήρια για Ντουμπάι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προκειμένου να αλλάξουν χρόνο χωρίς απαγορεύσεις στον τρόπο διασκέδασης.

Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, τα εστιατόρια και τα κλαμπ δεν δέχονται άλλες κρατήσεις ενώ πρόκειται να διεξαχθούν δεκάδες prive εκδηλώσεις σε ιδιωτικές βίλες.

Μοναδικός περιορισμός που έχουν επιβάλει οι αρμόδιες αρχές του Ντουμπάι στις επιχειρήσεις εστίασης είναι να μην λειτουργούν τα μπαρ και άπαντες να κάθονται στα τραπέζια τους, κάτι όμως που τηρείται σε ελάχιστες περιπτώσεις παρα τον κίνδυνο επιβολής τσουχτερών προστίμων.

«Ο κόσμος σηκώνεται και χορεύει, είναι πολύ δυσκολο να τον κρατήσεις στο τραπέζι, ειδικά μετα απο τόσο πολύ αλκοόλ» λεει στο protothema.gr η Dj Άντζελα Παντελή που εργάζεται σε ένα απο τα καλύτερα εστιατόρια-μπαρ του Ντουμπάι.

Για να προσθέσει: «Λόγω της έκθεσης Εxpo ειδικά, επικρατεί ένα κλίμα άκρως γιορτινό, έχει έρθει πάρα πολύς κόσμος στο Ντουμπάι για τις γιορτές, επίσης το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι πολυ λιγότερα απ΄την Ελλάδα και το ποσοστό θνησιμότητας ελάχιστο, αντιλαμβάνεσαι πως δεν τίθεται θέμα να πάρουν δραστικά μέτρα. Εγώ που δουλεύω στο entertainment βλέπω κόσμο να διασκεδάζει με την ψυχή του, να χορεύει αν και υποτίθεται δεν επιτρέπεται και το μόνο μέτρο που εφαρμόστηκε από μόλις χτες είναι η απαγόρευση θαμώνων στο μπαρ, επιτρέπεται να κάθονται μόνο στα τραπέζια. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, είναι θέμα καθαρά προσωπικής ευθύνης πλέον, ό,τι και να κάνει το κάθε κράτος, ο καθένας πρέπει να προσέχει, γενικότερα όχι όταν βγαίνει να διασκεδάσει».

Αξίζει να αναφερθεί οτι οι τιμές για ρεβεγιόν στο Εμιράτο της υπερβολής είναι αρκετά τσουχτερές και δεν απευθύνονται σε καμία περίπτωση στο πορτοφόλι του μέσου Ευρωπαίου πολίτη. Για παράδειγμα, το ελληνικό Nammos στην παραλία της Τζουμέιρα, δίπλα στο επιβλητικό Four Seasons, χρεώνει 2.500 ευρώ το κεφάλι (πρώτο τραπέζι) για το ρεβεγιόν παραμονή Πρωτοχρονιάς με καλεσμένο τον διάσημο Αιγύπτιο τραγουδιστή, Amr Diab.

Στην τιμή περιλαμβάνεται μενού φαγητού, απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας και βότκας Belvedere καθώς και 200 γραμμάρια χαβιάρι Kaluga. Οι πελάτες που θα επιλέξουν τραπέζι στη δεύτερη σειρά θα πληρώσουν 1.600 ευρώ ανά άτομο με τις ίδιες παροχές σε φαγητό και αλκοόλ, ωστόσο θα τους σερβιριστεί η μισή ποσότητα απο το πανάκριβο ρώσικο χαβιάρι Kaluga σε σχέση με τα τραπέζια της πρώτης σειράς.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η Omicron ακυρώνει το μεγάλo event στον ίδιο χώρρι στο Ντουμπάι με Αντώνη Ρεμο και Gipsy Kings να ανοίγουν τη μουσική τους «βεντάλια» για το διεθνές κοινό.

Η ματαίωση γίνεται ύστερα από πληροφορίες για κρούσματα στις μπάντες που συνοδεύουν τους καλλιτέχνες. Η επαφή με φορείς έχει θέσει σε καραντίνα τον Αντώνη Ρέμο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το event που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης μέσω των social media.

remos.jpg

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο