Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές – Πότε «χτυπούν» στη Θεσσαλονίκη

Για αλλαγή του καιρού προειδοποιούν οι Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή  στη χώρα, με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και πολλές βροχές. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρεται στην αλλαγή του καιρού, σημειώνοντας: «Από την ερχόμενη Παρασκευή και σταδιακά, η ανοιξιάτικη φάση του καιρού των τελευταίων ημερών φτάνει στο τέλος της».

Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως την ημέρα των Θεοφανίων θα συνεχίσουν να επικρατούν τα φαινόμενα άνοιξης και από την Παρασκευή θα υπάρχει συννεφιά σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ πολλές περιοχές θα έχουν βροχοπτώσεις. Μάλιστα, βροχερό αναμένεται να είναι το σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Ανήμερα των Θεοφανίων το σκηνικό δεν αλλάζει, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, όμως θα ενισχυθούν οι άνεμοι έως και επτά μποφόρ, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo, οι βροχές θα «χτυπήσουν» και στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Σ. Αρναούτογλου.

 

Και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως θα υπάρξει αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα. «Από την περιοχή της Ιταλίας βαρομετρικά χαμηλά θα καταφέρουν να κινηθούν προς τη χώρα μας και έτσι από αύριο και κυρίως από την Παρασκευή και μετά θα δούμε αρκετές βροχοπτώσεις, τους ανέμους να ενισχύονται και τη θερμοκρασία σιγά-σιγά να υποχωρεί» εξηγεί συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνοντας ότι το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα είναι βροχερό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα γίνει χειμωνιάτικος από τις 15 του μήνα και μετά. «Στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχει ο αντικυκλώνας των Αζορών, ο οποίος περίπου από τις 15 του μήνα και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη για να δώσει όπως λέμε στη μετεωρολογία μεσημβρινού τύπου ροή και στη χώρα μας, άρα λοιπόν ο χειμώνας αναμένεται και πάλι να επιστρέψει» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Δείτε αναλυτικά:

 

 

Σήμερα, Τετάρτη, τελευταία ημέρα καλοκαιρίας, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στη Θράκη.

Τι καιρό θα κάνει τα Θεοφάνια

Μεταβολή του σκηνικού του καιρου θα επικρατήσει από τα Φώτα και μετά, με κάποιες βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που θα ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα.

kairos-theofania-vroxes-xartis-kairosaurio
Χάρτης καιρού: Τι καιρό θα έχουμε ανήμερα Τ’ Αγιαννιού

kairosvroxes-aiggianniou

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν 12 δέντρα – Τα είχαν φυτεύσει για τα θύματα των Τεμπών
Άγνωστοι μπήκαν στο Πάρκο της Διαλογής και έσπασαν 12 από 57+1 δέντρα που είχαν φυτέψει μαθητές δημοτικού σχολείου και αστυνομικοί
Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν 12 δέντρα – Τα είχαν φυτεύσει για τα θύματα των Τεμπών