Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάλυμνος: Τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία

Η απόφαση αφορά σε όλα τα νησιά του Δήμου Καλυμνίων, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίο, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 08 και 09-01-2022 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 08 Ιουλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,

Σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά σε όλα τα νησιά του Δήμου Καλυμνίων, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο

Μετά τις τεράστιες ζημιές στην Κάλυμνο και ειδικά στην περιοχή των Σκαλίων και της Παλιονήσου από την καταιγίδα με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύρικο, στο νησί βρίσκεται ήδη ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με το kalymnosnews, παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μεγάλη καθίζηση προκλήθηκε στο δρόμο πριν την Παλιόνησο, που παραμένει κλειστός.  

Ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια από τα φερτά υλικά στα Σκάλια. Μηχάνημα του Δήμου επιχειρεί να απομακρύνει τα φερτά υλικά και τους βράχους από το οδικό δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα