Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σχολεία - Οδηγίες ΕΟΔΥ: Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού κρούσματος (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση θετικού self-test μαθητή, δε χρειάζεται PCR, αλλά rapid

Αναλυτικές οδηγίες στην περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε σχολεία έδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ. Επίσης, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση θετικού self-test μαθητή, δε χρειάζεται PCR, αλλά rapid.

Προσέλευση στο σχολείο

Η προσέλευση γίνεται με αρνητικό αποτέλεσμα στους συστηματικούς προληπτικούς ελέγχους.

Για τους μαθητές/τριες και τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός 3μήνου εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, από τις 10 έως τις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν 3 self test (24ωρών), ενώ από τις 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια 2 self test ανά εβδομάδα.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από τις 10 έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 2 rapid tests ή PCR (48 ωρών) και ένα self test (24 ωρών). Από τις 17 Ιανουαρίου και μετά, 2 rapid tests ή PCR (48 ωρών)  ανά εβδομάδα.

Για τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που το self test βγει θετικό, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με Rapid test. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί πως είναι κρούσματα, γίνεται απομόνωσή τους και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Αν το rapid test βγει αρνητικό, επιστρέφουν στο σχολείο.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση θετικού PCR γίνεται απομόνωσή τους και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση θετικού Rapid test θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από PCR πριν εκδοθεί πιστοποιητικό νόσησης.

O συνοπτικός οδηγός για τα σχολεία αναλυτικά:

eo1untitled.png

 

eo2untitled.png
eo3untitled.png
eo4untitled.png

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ