Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης

Τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, μετά την σχετική προσφυγή από το Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με την απεργία τους ζητούσαν να μην ανασταλούν οι εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης, λόγω της λειτουργίας του και ως εμβολιαστικού κέντρου.

Συγκεκριμένα αιτήματά τους είναι:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει από το πρωί η απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες προκειμένου η 24ωρη απεργία, που πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα στο Παίδων Πεντέλης δεν υπάρχει καμία αναμονή για εμβολιασμό. 

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως αναφέρει, «ως υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για «πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, την προσφυγή του υπουργού Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική "σιδηράς πυγμής" εναντίον των γιατρών του "Παίδων Πεντέλης", που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη», σημειώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς… "ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος..."», τονίζει ο κ. Ξανθός.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης
Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης