Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίκη ψευτογιατρού: Έλεγε σε θύμα του ότι θεραπεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

«Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα»

«Θεραπείες» ακόμα και για σκλήρυνση κατά πλάκας έδινε ο 48χρονος κατηγορούμενος ψευτογιατρός, όπως κατέθεσε μάρτυρας στο δικαστήριο.

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό… Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε, θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό…» είπε η μάρτυρας, κλαίγοντας στο δικαστήριο.

Το 2016, η γυναίκα κατά την επίσκεψή της σε ένα μοναστήρι στο Πήλιο, έμαθε από μια γερόντισσα ότι ένας γιατρός επισκέπτεται τη Μονή και είχε θεραπεύσει μια μοναχή από καρκίνο και πως μπορεί να θεραπεύσει και τη δική της ασθένεια.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κ. Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε έναν χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο.

Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα τι σας χρωστάω και μου απάντησε "την αγάπη σου". Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του, που έγραφε Νικόλαος Κόντος, νευροογκολόγος-χειρουργός» είπε.

Ο κατηγορούμενος τής είπε να σταματήσει τις ενέσεις που έκανε και να ακολουθήσει μια ειδική διατροφή, την οποία η εκπαιδευτικός στην κατάθεσή της χαρακτήρισε «ασύλληπτη».

«Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου, δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε "μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει". Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες, αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία. Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο 3.320 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι στα τέλη του 2018 έπαθε υποτροπή.

«Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη. Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα. Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο Διαδίκτυο, υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία. Όταν τον είδα στην τηλεόραση, σκεφτόμουν πώς τα έλεγε, πώς κοιμόταν το βράδυ. Μου έλεγε ότι θα μείνω έγκυος και θα μου περάσει, όταν του έλεγα για τις υποτροπές» κατέθεσε η μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μία άλλη γυναίκα η οποία επίσης είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, είχε γνωρίσει κι εκείνη τον κατηγορούμενο σε μοναστήρι.

«Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν. Έδωσα 30 χιλιάδες ευρώ για τη "θεραπεία". Σε πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι παρουσίασα έναν όγκο» είπε η μάρτυρας.

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€