Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χάος στην Αττική Οδό με ουρές χιλιομέτρων μέσα στο χιονιά (ΦΩΤΟ)

Άνοιξαν οι μπάρες των διοδίων για να εξομαλυνθεί η κατάσταση

Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Όπως αναφέρει το protothema, η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι αυτό το λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Τα διόδια της Αττικής Οδού έχουν ανοίξει για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

attiki-odos-xionia-960x600.jpg




attikiattiki1attiki2attiki3

Την ίδια στιγμή ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, κίνηση και κυκλοφοριακό κομφούζιο καταγράφεται μέχρι και αυτή την ώρα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι οδηγοί σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό και Αθηνών Λαμίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οπλιστούν με τεράστια υπομονή, καθώς σε μεγάλο μέρος των δρόμων η κυκλοφορία των οχημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Κλειστή η Κατεχάκη

Ειδικότερα όπως μετέδωσε το Open διακόπηκε η κυκλοφορία στην Κατεχάκη στη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο ύψος της Μεσογείων. 

Την ίδια ώρα σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφονται σε όλη την Αττική είτε λόγω τροχαίων είτε λόγω ανάσχεσης.

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι εξής δρόμοι:

Η εθνική οδός Οινόης Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου Τιτάν στο ρεύμα προς Βοιωτία

Η εθνική οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δυο ρεύματα από το 120 χιλιόμετρο στην θέση Λούμπα προς Μέγαρα

Η λεωφόρος Παναγιώτη Κανελλοπούλου και στα δυο ρεύματα από την οδό Πίνδου ως την Περιφερειακή Υμηττού

Ειδικά στα βόρεια προάστια, η κίνηση στο χάρτη έχει κάνει τους δρόμους «κατακόκκινους», και επί της ουσίας είναι απροσπέλαστοι.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ.Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ειδικότερα:

- Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

- Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

- Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Δείτε το video του Newsit από την Αττική Οδό:

Προβλήματα και στα μέσα μεταφοράς

Προβλήματα και στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει με σφοδρότητα την Αττική.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός), λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Επίσης, το τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ κανονικά μέχρι στιγμής διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό.

Επιπλέον, αναστέλλονται σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του προαστικού στο τμήμα Κορωπί -Κάντζα, λόγω της κακοκαιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια
Αφορά τις επιδόσεις εγγράφων από το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης
Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια
Κωνσταντινίδης για 88η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία - Από τις πιο επιτυχημένες
Η ΔΕΘ θα λειτουργήσει ως πεδίο εμπορικής δικτύωσης και συνεργασίας, ιδίως σε ζητήματα πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης
Κωνσταντινίδης για 88η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία - Από τις πιο επιτυχημένες
Θεσσαλονίκη: Πρωταθλητής κόσμου στο μαθητικό επιχειρείν το Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης
Συγχαρητήρια από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και δέσμευση να βρίσκεται πάντα δίπλα στο σχολείο
Θεσσαλονίκη: Πρωταθλητής κόσμου στο μαθητικό επιχειρείν το Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης