Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με προβλήματα η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης σε κλειστά σχολεία λόγω καιρού

Για έλλειψη προετοιμασίας κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην τηλεκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων στα σχολεία που είναι κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωνε νωρίτερα ότι στις 10 το πρωί βρίσκονταν σε λειτουργία 44.000 ψηφιακές τάξεις και πως η διαδικασία λειτουργεί κανονικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που δεν κατάφεραν να φτάσουν στα σχολεία από όπου πραγματοποιούν την τηλεκπαίδευση ενώ τα προβλήματα στη σύνδεση έχουν καταστήσει αδύνατη την online εκπαίδευση πολλών μαθητών.

ΔΟΕ: Έλλειψη προετοιμασίας

Για έλλειψη προετοιμασίας εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, ενόψει της κακοκαιρίας, κάνει λόγο, σε Δελτίο Τύπου, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση, η Ομοσπονδία αναφέρει πως πρόκειται για «επικοινωνιακή μέριμνα», καθώς «δεν έλαβε κανένα μέτρο εγκαίρως και δεν προχώρησε σε καμία οδηγία προς τα σχολεία για την περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου».

«Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (και τους μαθητές) που δεν διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους και δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν για υπηρεσιακή χρήση, τους συναδέλφους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στα σχολεία εξαιτίας των καιρικών φαινομένων; Εγγυάται και καλύπτει το ΥΠΑΙΘ την ασφαλή μετακίνησή τους; Τι θα γίνει με τους γονείς που δεν τυγχάνουν "ειδικής άδειας"; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης; Πώς θα γίνει τηλεκπαίδευση στις περιοχές που θα υπάρχουν διακοπές ρεύματος κι εκεί που δεν υπάρχει internet;», υπογραμμίζει η ΔΟΕ.

Κεραμέως: Τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 τάξεις

Περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία είναι κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση από το πρωί σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία είναι κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους γονείς και τα στελέχη εκπαίδευσης, για την ετοιμότητα και τη συνέπειά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα