Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στο Μετρό - Συνελήφθη ο δράστης (VIDEO)

Συνελήφθη ο δράστης που γρονθοκόπησε μετανάστη γιατί «δεν του άρεσε ο τρόπος που τον κοιτούσε»

Σε μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τη ρατσιστική επίθεση κατά μετανάστη στο Μετρό, σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΣΤΑΣΥ.

“Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου  στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας” αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό κατήγγειλε η σελίδα “menoume_energoi”, σημειώνοντας ότι o δράστης γρονθοκόπησε μετανάστη γιατί “δεν του άρεσε ο τρόπος που τον κοιτούσε”. Στο βίντεο που έχει δημοσιευτεί στη συγκεκριμένη σελίδα στο Instagram, ένας μετανάστης φαίνεται να κρατά ένα μαντήλι στο πρόσωπό του για να σταματήσει την αιμορραγία, ενώ στο πάτωμα του βαγονιού είναι εμφανείς οι κηλίδες αίματος.

Το βίντεο στη συνέχεια εστιάζει σε έναν νεαρό με καπέλο ο οποίος στέκεται απέναντι από τον μετανάστη, ενώ στο τέλος ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας να φωνάζει πιθανόν προς τον νεαρό «σήκω φύγε από δω».

Οι εικόνες από την επίθεση που δέχτηκε ο μετανάστης μέσα σε βαγόνι του Μετρό  προκάλεσαν οργή και σάλο στα social media, με τις αρχές να προχωρούν τελικά στη σύλληψη του δράστη:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μένουμε Ενεργοί (@menoume_energoi)

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας