Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενεργοποίηση του 1110 για κάθε είδους αιτήματα σχετικά με την κακοκαιρία

 Στο έργο των δήμων να ανοίξουν δρόμους και να απεγκλωβίσουν πολίτες και οχήματα, συνδράμουν από το πρωί, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και εθελοντές

 Στο έργο των δήμων να ανοίξουν δρόμους και να απεγκλωβίσουν πολίτες και οχήματα, συνδράμουν από το πρωί, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και εθελοντές με ειδικά εκχιονιστικά, χωματουργικά και άλλου τύπου μηχανήματα, ενώ ενεργοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο 1110 το οποίο είχε συσταθεί από την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ για τις ανάγκες των πολιτών στην πανδημία και για πάσης φύσεως αιτήματα λόγω κακοκαιρίας.

    Σε ό,τι αφορά τον αποχιονισμό των δρόμων, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, ότι κατόπιν σχετικής εντολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, «έμφαση δίνεται σε όσους δρόμους οδηγούν σε εισόδους νοσοκομείων και δομών Υγείας». Ο ίδιος από νωρίς «πραγματοποιεί αυτοψία σε περιοχές που γίνονται επιχειρήσεις προκειμένου να συντονίζει τις σχετικές δράσεις (Μεσογείων, Διόνυσο, 'Ανω Γλυφάδα, κ.α.)».

    Σε δηλώσεις του, ο ίδιος επισημαίνει τον απόλυτο συντονισμό της Αυτοδιοίκησης Α' και Β΄ Βαθμού για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ενημερώνει για την προσβασιμότητα που έχει επιτευχθεί σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν σε δημοτικούς δρόμους, λόγω της πυκνότητας του χιονιού και του παγετού, προσθέτοντας: «Σ΄αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία της Πολιτικής μας Προστασίας μαζί με εθελοντές συνδράμουμε στο δύσκολο έργο των δήμων, προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα τοπικά προβλήματα προσβασιμότητας. Κυρίως μας ενδιαφέρει να είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε δομές υγείας, κάτι που είναι κρίσιμο».

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στη μέση τάση 
Ο Διαχειριστής σημειώνει ακόμη ότι η προσπάθεια για την αποκατάσταση και της τελευταίας μεμονωμένης παροχής θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει ωστόσο πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία των ζημιών, καθώς η συντριπτική πλειονότητα δεν αφορά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά σε μικρότερους δρόμους που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί.Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές, ανακοίνωσε απόψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτή την ώρα όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, στη Χαμηλή Τάση.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ