Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Μονής Παναγίας Εικοσιφοίνισσας

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης με κορωνοϊό

Θλίψη επικρατεί στην περιοχή του Παγγαίου, και την ανατολική Μακεδονία από την είδηση του θανάτου της μοναχής Αλεξίας, Ηγουμένης της Μονής Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Η γερόντισσα τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφού είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό. Είχε καταγωγή από την Έδεσσα και αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Ανάρτηση έκανε ο καθηγητής Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και ανέφερε:

Με βαθειά οδύνη πληροφορήθηκα μόλις, ότι περί τις 02.00 πρωινή ώρα σήμερα ,εκοιμήθη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης Ε. η οποία νοσηλεύθηκε το τελευταίο διήμερο εκεί.

Πρόκειται για μια Οσία μορφή Μοναχής της Ορθοδοξίας, η οποία αφιέρωσε την ζωή της στην υπηρεσία της Προσευχής, της νηστείας, της έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της στήριξης της Νεότητας και της βίωσης του Ορθόδοξου Μοναχισμού, ηγούμενη της Συνοδείας της σε ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια της Ελληνικής Πατρίδας.

Αγωνίστηκε για την επιστροφή των αγίων εικόνων και άλλων ιερών αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από τους Βούλγαρους στην Κατοχή από την Μονή, και είχε μεγάλη φροντίδα, ενδιαφέρον και αγωνία για τα μεγάλα Εθνικά Θέματα του Ελληνισμού! Είχε σπουδάσει Ιατρική και έδινε πάντα τις πολύτιμες συμβουλές της στους επισκέπτες της Μονής.

Είχα την τιμή να την γνωρίσω και να την συμβουλεθώ πολλές φορές. Σο Μοναστήρι εβαπτίσθη και ο μικρός γιός μου Ισαάκ. Καλό Παράδεισο στην οσία ψυχή της , καλή αντάμωση και να πρεσβεύει προς Κύριον για όλους εμάς και για την Ελλάδα και την Μακεδονία μας που τόσο αγάπησε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ ζητά το ΕΒΕΘ - Για ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα
Με επιστολή προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Θεσσαλονίκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ ζητά το ΕΒΕΘ - Για ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα
Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικοί έδιναν κινητά σε κρατούμενους - «Ταρίφα» 1.000 ευρώ
Δεκτή η αίτηση που είχαν υποβάλει για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να κριθούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικοί έδιναν κινητά σε κρατούμενους - «Ταρίφα» 1.000 ευρώ