Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην ανοικτή θάλασσα αφέθηκε ελεύθερη η φάλαινα που είχε εγκλωβιστεί στον Άλιμο

Είχε εγκλωβίστηκε σε παραλία του Φαλήρου

Στην ανοικτή θάλασσα, οδηγήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει - σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ - η φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ» που εγκλωβίστηκε χθες τραυματισμένη στην παραλία ΕΔΕΜ του Παλαιού Φαλήρου.

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού. Στη φάλαινα, που έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το θαλάσσιο θηλαστικό είχαν σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και  κτηνίατρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν τα δικαστήρια – Σε δίκη 115 άτομα για κλοπές και ληστείες
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν να δικαστούν 115 άτομα – Συμμετείχαν σε εγκληματικές ομάδες με λεία πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ
Θεσσαλονίκη: Γέμισαν τα δικαστήρια – Σε δίκη 115 άτομα για κλοπές και ληστείες
«Σεισμός» στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλη εξαγορά του Μαντουλίδη - Ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες
Σημαντική μέρα για τα εκπαιδευτικά της Θεσσαλονίκης – Ποιος είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει
«Σεισμός» στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλη εξαγορά του Μαντουλίδη - Ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες