Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αθωώθηκε πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο λόγω μάσκας

Αθώος ελλείψει δόλου o πατέρας

Αθώος ελλείψει δόλου κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου που δεν τον έστελνε στο σχολείο.

Συγκατηγορούμενή του είναι και η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε βεβαίωση ότι το παιδί έχει αρχίσει εκ νέου τη φοίτηση στο σχολείο ενώ γνωστοποιήθηκε ότι πλέον υποστηρίζεται και από παιδοψυχολόγο, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Οι γονείς του 10χρονου αγοριού συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 20η Ιανουαρίου, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο, καθώς δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο επειδή έπρεπε να φοράει μάσκα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι γονείς στο πλαίσιο της εξέτασής τους, ανέφεραν ότι λόγω της συνθήκης του κορωνοϊού και επειδή το παιδί αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού εξαιτίας της χρήσης μάσκας, δεν το έστειλαν κατά τη φετινή χρονιά στο σχολείο, ωστόσο υποστήριξαν ότι σκόπευαν να το στείλουν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του παιδιού επεσήμανε ότι εφέτος έγινε η εγγραφή για την Πέμπτη Δημοτικού στο 14ο Δημοτικό σχολείο αλλά το παιδί δεν πήγε καθόλου γιατί πέρυσι όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να φορά μάσκα, πανικοβλήθηκε και έτσι αποφάσισαν με την σύζυγο του να μην το στέλνουν στο σχολείο.

Παρακολουθούσε τα μαθήματα κανονικά μέσω το webex και σε συνεργασία με την δασκάλα του κατάφερε να ολοκληρώσει την τάξη, χωρίς να πάρει βαθμούς και χωρίς να χάσει τη χρονιά από απουσίες.

Το παιδί του, όπως είπε, πάσχει από κρίσεις πανικού και έχει υποστεί σοβαρό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο.

Υπέβαλαν έτσι υπεύθυνη δήλωση στη διευθύντρια του σχολείου και της ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν το παιδί στην τάξη αλλά θα του παραδίδει μαθήματα δασκάλα κατ’ οίκον.

Ο  πατέρας είπε ότι είχε σκοπό να στείλει το παιδί στο σχολείο αλλά λόγω της έκτασης των κρουσμάτων το ανέβαλε.

Ο ίδιος είπε ότι είναι υπέρ της μάσκας, δεν έχει κάνει το εμβόλιο αλλά σκέφτεται να το κάνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ