Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρίλερ με τους τρεις αγνοούμενους στα Καλάβρυτα - Συνεχίζονται οι έρευνες

Επιχείρηση τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών, οι οποίοι αγνοούνται τις τελευταίες ώρες.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Αγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές». Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης Αγριος λέει ότι είναι καλές.

«Έμπειροι αναρριχητές»

Όπως ενημέρωνε νωρίτερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων οι 3 είχαν ξεκινήσει για να προσεγγίσουν τον παγωμένο καταρράκτη, ενώ τους χαρακτηρίζει έμπειρους. 

 

Οι έρευνες

Από το πρωί της Κυριακής, ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, συμμετέχει στην επιχείρηση που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών - διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ