Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός - Παγώνη: Δε συνδέονται οι Απόκριες με το Πάσχα (VIDEO)

Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση της επιτροπής για τις Απόκριες, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

Μετά από μία σχετικά στάσιμη εβδομάδα, καθώς το μόνο που αποφασίστηκε ήταν η απελευθέρωση του ορίου των έξι ατόμων στην εστίαση, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται συζήτηση και απόφαση για μία σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων και τι θα γίνει τις Απόκριες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή θα αποφασίσει για τις Απόκριες.

«Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση της επιτροπής για τις Απόκριες. Θα αποφασίσει αυτές τις μέρες και αποφασίζει βάσει των σκληρών δεικτών που είναι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός τους έχει μειωθεί αλλά χρειάζεται να μειωθεί πολύ περισσότερο και αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες».

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως η συσσωρευμένη κούραση του κόσμου οδηγεί τους πολίτες να θέλουν να ξεσκάσουν.

«Ο κόσμος έχει πιεστεί, θέλει να γιορτάσει είναι λογικό μετά από 2 χρόνια κι επιπλέον υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι. Πρώτα από όλα όμως προέχει η υγεία. Δε θα είναι όπως πέρσι και πρόπερσι που ήταν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Λογικό είναι να μαζευτεί ο κόσμος στα σπίτια για να διασκεδάσει».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε πως: «περνάμε δύσκολες μέρες ακόμα. Ό,τι γινεί θα αξιολογείται βάσει των δεικτών και των αποτελεσμάτων που θα έχουμε αυτές τις μέρες από τις επιδημιολογικές μελέτες».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος σημείωσε ότι αν και η πόλη είναι έτοιμη για το καρναβάλι, προέχει η υγεία.

«Τα θέματα της υγείας μάς ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Το καρναβάλι προετοιμάζεται ολόκληρο τον χρόνο, δε γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αν έχουμε την έγκριση, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και να κάνουμε το καρναβάλι».

Ο κ. Πελετίδης σημείωσε πως και η εικόνα των νοσοκομείων, τα οποία παραμένουν επιβαρυμένα, δε συνιστούν σε ένα καρναβάλι όπως τα χρόνια πριν από τον κορωνοϊό, με τους επαγγελματίες μα ζητούν έστω και τη μερική διεξαγωγή του.

«Αν τα πράγματα δεν είναι καλά υγειονομικά και δεν μπορείς να το κάνεις, δε θα το κάνεις. Προέχει η υγεία μας και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Βδομάδα με βδομάδα αξιολογούμε τους δείκτες και αποφασίζουμε. Δεν μπορούν να πιεστούν τα νοσοκομεία περισσότερο. Οι δείκτες δε μας επιτρέπουν να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Θα κάνουμε λίγη υπομονή για να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα», σημείωσε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη.

Πηγή: Megatv.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια
«Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια