Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: Οι ποινές θα είναι ίδιες για όλους

Έχει αλλάξει ο ποινικός κώδικας, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του 12ου μέλους της συμμορίας σύμφωνα με την αστυνομία, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις έξι” ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, σημειώνοντας πως εκείνος δεν έχει κάποια άλλη πληφορόρηση πέραν από το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «όλοι οι συλληφθέντες αρνούνται ότι έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του Άλκη, λέγοντας πως σε ερωτήσεις αν κρατούσαν το μαχαίρι ή το δρεπάνι απαντούν ότι τους έπεσε και το έπιασε κάποιος άλλος. Πλέον περιμένουμε τα αποτελέσματα από το dna και των αποτυπωμάτων που θα “δείξουν” τους δολοφόνους του Άλκη».

Καλό θα ήταν, είπε ο κ. Κούγιας, να είχαν δώσει όλα τα στοιχεία που πρέπει ώστε με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι έχουν καταλάβει τι έχουν πράξει γιατί ο Άλκης είχε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι όπως και το θανατηφόρο χτύπημα στο πόδι. Αυτοί είναι οι αυτουργοί, τόνισε και υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα με το ποιος χτύπησε τον Άλκη όλοι θα καταδικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Έχει αλλάξει ο ποινικός κώδικας και αν κάποιος αποδειχθεί ότι είναι το σημαντικό πρόσωπο στη δολοφονία του κινδυνεύει να καταδικαστεί και με μεγαλύτερη ποινή».

Αναφερόμενος στους συνδέσμους των ομάδων, έφερε παράδειγμα τι γίνεται στη Λάρισα, όπου εκεί βρίσκουν μια παράγκα, τη βάφουν στα χρώματα της ομάδας και ακολούθως εκεί γίνεται η αποθήκη των όπλων αλλά και οι συγκεντρώσεις τους όπου κάνουν τα σχέδια τους. Ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι θα πρέπει σε κάθε μεγάλη πόλη να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα που να ασχολείται μόνο με αυτούς τους συνδέσμους, όπως το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Για το προσωνύμιο «μεγάλος»

Ο κ. Κούγιας μίλησε και στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Όπως είπε, σχετικά με τον 12ο δράστη που φέρονται να αναζητούν οι Αρχές, το προσωνύμιο «μεγάλος» που του αποδίδεται, επιδέχεται μιας σειράς διαφορετικών ερμηνειών, ως προς την ηλικία, την δύναμη, την οικονομική άνεση του ή την «εξουσία» που μπορεί να είχε, τονίζοντας πάντως πως το βασικό θέμα «είναι να μιλήσουν οι κατηγορούμενοι. Αυτοί είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι επί πολλά χρόνια μεταξύ τους», αναφέροντας ότι συγχρωτίζονταν «σε έναν χώρο, όπου έχω μάθει ότι σύχναζαν και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί».

Σε ότι αφορά τις ποινές για τους κατηγορούμενους που θα καταδικαστούν, ο ποινικολόγος ανέφερε ότι «παλιότερα, στον Ποινικό Κώδικα, υπήρχε ο όρος της απλής συνέργειας και έλεγες «ήμουν εκεί, έδωσα το μαχαίρι, αλλά εγώ δεν μαχαίρωσα», ενώ με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αντιμετωπίζονται όλοι το ίδιο, πήγαν μαζί με μαχαίρια και χατζάρια και κανείς δεν είπε «πάμε να φύγουμε», οπότε οι ποινές θα είναι ίδιες για όλους».

Για τους γονείς του Άλκη και την αντίδραση της μητέρας του, μετά τις διαρκείς «συγγνώμες» που εκ των υστέρων και προφανώς για υπερασπιστικούς λόγους, είπε ότι πλέον δεν θέλει να ακούει κανέναν τους, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως οι γονείς του 19χρονου «δεν είναι τυχαίοι άνθρωποι, οι δολοφόνοι «θέρισαν» το παιδί μιας ιδανικής οικογένειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Το κίνημα των φοιτητών μεγαλώνει και θυμίζει τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ‘68 για το Βιετνάμ
ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ