Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά σε πλοίο με 288 επιβαίνοντες -Εγκατέλειψαν οι επιβάτες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ξέσπασε τα ξημερώματα λίγο έξω από την Ηγουμενίτσα – Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβάτες από το λιμενικό

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό από το πρωί καθώς ξέσπασε φωτιά σε επιβατικό πλοίο με 288 επιβαίνοντες, έξω από την Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

https://www.youtube.com/watch?v=NU-eLaSpJ3Q

 

Ζητήθηκε η εγκατάλειψη του πλοίου

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου. Η πυρκαγιά -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο καίγεται απ' άκρη σ' άκρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα. Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία καθώς και τρία ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ήδη πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

fotia_ploio_igoumenitsa_1.jpg

 

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κάτσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις. «Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, ο κ. Κατσαφάδος είπε ότι η διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης τους ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στην Κέρκυρα, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε.

Και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα και με τη δική της πληροφόρηση όλοι είναι καλά στην υγεία τους και ότι η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες.

 

«Είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ»

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr, protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται σχέδιο εκεχειρίας - Πληροφορίες για αρνητική στάση Ισραήλ
Ο Χανίγιε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους - Ισραήλ:...
Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται σχέδιο εκεχειρίας - Πληροφορίες για αρνητική στάση Ισραήλ
ekab
Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος 1,5 μηνών - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» την κίνηση στα Μάλγαρα (VIDEO)
Το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Φλώρινα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος 1,5 μηνών - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» την κίνηση στα Μάλγαρα (VIDEO)