Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πλωτό φέρετρο» το Euroferry Olympia: Παγώνουν οι έρευνες

Tι ζητούν συγγενείς των αγνοουμένων

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τα μέτρα ασφαλείας, από τις εικόνες που δείξατε, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπήρχαν» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια αγνοουμένου στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση στις έρευνες για τους αγνοούμενους θα είναι καταστροφική.

«Ακόμα και ελάχιστες ελπίδες να υπάρχουν για να βγουν ζωντανοί, τότε χάνονται και αυτές» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε το πλοίο να πάει σε ένα πιο κοντινό προορισμό όπως η Κέρκυρα ή η Ηγουμενίτσα.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται στο ύψος της Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση προς τον Αστακό. «Ακόμα και τώρα, εγώ το λέω, το πλοίο αν γίνεται να πάει στη Λευκίμμη ή την Ηγουμενίτσα» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Παγώνουν οι έρευνες ένα 24ωρο

Η ρυμούλκηση του πλοίου σ’ ένα λιμάνι δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα, είναι χαμένος πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ισχυρίζονται σε έντονο ύφος, οι συγγενείς τους.

«Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι! Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα καράβι!» Εξοργίζονται! Φωνάζουν! Ζητούν απαντήσεις! Γιατί… Πέντε μέρες αφότου ξέσπασε η κόλαση στο Euroferry Olympia, δεν ξέρουν τι απέγιναν οι άνθρωποί τους. Αντί γι’ αυτό, οι συγγενείς των 10 αγνοουμένων επιβατών, μαθαίνουν ότι οι έρευνες «παγώνουν», όσο το πλοίο θα ρυμουλκείται από την Κέρκυρα στον Αστακό, όπως αποφασίστηκε.

Η ρυμούλκηση, μέχρι στιγμής, γίνεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 4 μίλια ανά ώρα, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπολογίζεται ότι θα φτάσει στον Αστακό, αύριο, αργά το μεσημέρι. Η διαδικασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά την εισήγηση της πυροσβεστικής.

Εξιτήριο και κατάθεση

Το κατώφλι του λιμεναρχείου της Κέρκυρας για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, πέρασε ο 22χρονος Λευκορώσος. Ο επιβάτης που ξεπρόβαλε το πρωί της Κυριακής στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου, υγιής και ενώ βρισκόταν ήδη 54 ώρες μέσα στη κόλαση της φωτιάς και των τοξικών καπνών.

Ο νεαρός οδηγός φορτηγού, είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες για τα όσα εκείνος έζησε τις εφιαλτικές εκείνες ώρες στις αρμόδιες αρχές, όσο νοσηλευόταν, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Εκρήξεις και αναζωπύρωση

Χθες βράδυ ο εφιάλτης επανήλθε ότι ξαφνικά ακούστηκαν εκρήξεις και τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από τη πλώρη. Τα πυροσβεστικά σκάφη ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής και παρ’ ότι οι δυνάμεις παλεύουν να ψύξουν τις λαμαρίνες εξωτερικά, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου παραμένει υψηλό.

Τις επόμενες ώρες, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταφερθούν με μέρυμνα του υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, προκειμένου να είναι παρόντες στις νέες έρευνες.

Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, η κ. Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος εγκλωβισμένου επιβάτη, έκανε δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα καθώς όπως δήλωσε χάνονται πολύτιμες ώρες, ενώ κατήγγειλε πως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης δεν έχει κινητοποιηθεί ενώ η ίδια έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ζητώ άμεσα κινητοποίηση!», τόνισε η κ. Μπεκιάρη.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κορωνοϊός: 19.623 νέα κρούσματα - Τα 1.900 στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έρχονται νέα low cost εταιρεία και 16 νέοι προορισμοί στο «Μακεδονία»

Μεγάλο deal στη Θεσσαλονίκη: Άλλαξε χέρια το εμπορικό πάρκο FLORIDA 1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ