Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα διακοπή στη δίκη του Λιγνάδη – Πότε θα συνεχιστεί

Λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων – Τι είπε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας

Σε νέα διακοπή για την ερχόμενη Πέμπτη προχώρησε το δικαστήριο της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς μέλος της σύνθεσης παρουσίασε κώλυμα. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9:00. Όμως, λόγω της δίωρης στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι τις 11:00, στην οποία συμμετείχε η γραμματέας του δικαστηρίου, η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά. Η πρόεδρος ωστόσο προανήγγειλε ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν θα πραγματοποιηθεί, κάτι που τελικά ανακοινώθηκε επίσημα αργότερα.

«Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε», πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή και αναφορικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

 

«Παρών» στο δικαστήριο ο Λιγνάδης

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης, όπως και οι καταγγέλλοντες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε και η Ανοιχτή Ορχήστρα η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία αναφορικά τόσο κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και υπέρ του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη του οποίου διεξάγεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπαίνουν στο Κίεβο – «Πολίτες φτιάξτε μολότοφ»

Οι Anonymous κήρυξαν κυβερνοπόλεμο στη Ρωσία

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Το σπαρακτικό αντίο στην 31χρονη και τα 2 παιδάκια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Οι δύο μαθήτριες εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο ενώ καταθέσεις έδωσαν και οι γονείς τους
Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών