Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Γενίτσαροι και Μπούλες» με χιόνια στη Νάουσα (VIDEO)

Αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό - Χιονίζει μέσα στην πόλη της Νάουσας

Κανονικά διεξάγεται το παραδοσιακό δρώμενο με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες στην πόλη της Νάουσας, με αυστηρά ωστόσο μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η χιονόπτωση που έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί στην πόλη, δίνει μάλιστα άλλη ομορφιά σε όσους θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το έθιμο.

Ως προς τα μέτρα που ισχύουν για την τέλεση του δρώμενου σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει:

Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει ότι την Κυριακή, 27.02.2022, στο πλαίσιο της τέλεσης του ιστορικού δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες», θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας  και γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Δημαρχείου.

Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο του Δημαρχείου Νάουσας,  καθώς σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  θα κλείσουν κεντρικές και παρακείμενοι οδοί και δεν θα επιτραπεί παράλληλα η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του δημαρχιακού κτηρίου.   

Ο Δήμος Νάουσας καλεί τους πολίτες να δείξουν κατανόηση, να σεβαστούν την αναγκαιότητα της φετινής τέλεσης του δρώμενου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας με την πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της πανδημίας και να ακολουθούν τις συστάσεις των υπευθύνων για την εποπτεία, επίβλεψη και ομαλή διεξαγωγή του εθίμου.

Πιο αναλυτικά,  ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Οι κεντρικές και παρακείμενοι οδοί που οδηγούν στο Δημαρχείο της Νάουσας θα είναι κλειστοί και θα επιτραπεί μόνο η διέλευση των συντελεστών του δρώμενου και των εθελοντών που θα συνδράμουν στην περιφρούρηση για την ομαλή διεξαγωγή του.
  • Δεν θα είναι εφικτή η προσέλευση πολιτών ή επισκεπτών στο Δημαρχείο.Η άδεια για την τέλεση του δρώμενου θα δοθεί από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, στους αρχηγούς των συντελεστών του δρώμενου, όπως προβλέπει το τελετουργικό, χωρίς την παρουσία επισήμων και επισκεπτών στο δημαρχείο.
  • Με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών, των πολιτιστικών συλλόγων και των εθελοντών,  η  πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του δρώμενου, το  οποίο  αποτελεί τελετουργικό με μακραίωνη ιστορία και ουδεμία σχέση έχει με καρναβάλια και εν γένει αποκριάτικες εκδηλώσεις.
  • Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν  την προσέλευση των χορευτών  μόνο έξω από το Δημαρχείο της Νάουσας, στο χώρο μπροστά από το Ρολόι της πόλης.

Η τέλεση του εθίμου, που αγγίζει την καρδιά και την ψυχή όλων των Ναουσαίων και των απανταχού υποστηρικτών και τιμητών του, είναι φέτος ακόμη πιο σημαντική για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Νάουσας, καθώς συμπληρώνονται 200 έτη από το Ολοκαύτωμα της πόλης.

Οφείλουμε, λοιπόν, να το διαφυλάξουμε και να συμβάλλουμε όλοι στην ομαλή τέλεσή του, προκειμένου να προστατευτεί παράλληλα η δημόσια υγεία.

Ας κρατήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ζωντανή την παράδοση της Νάουσας με σύνεση, σεβασμό και κατάνυξη προς το ιστορικό μας δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Πηγή video: northmeteo

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

ΕΚΤΑΚΤΟ - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό με 2 C-130 στην Ουκρανία

Πού χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ κατά Ρωσίας: «Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Τεχνικούς συμβούλους διορίζουν οικογένειες των θυμάτων
«Με στόχο να προκύψει μια κατά το δυνατόν πληρέστερη και αντικειμενικότερη εικόνα που θα συμβάλει στον εντοπισμό των συστημικών αδυναμιών που χρήζουν...
Τραγωδία στα Τέμπη: Τεχνικούς συμβούλους διορίζουν οικογένειες των θυμάτων