Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Οι 5 περιοχές που θα έχουν πυκνές χιονοπτώσεις

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 1η και 2 Μαρτίου, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρα σε δυτική Μακεδονία, κεντρική Μακεδονία, αλλά και δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Αύριο Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα μεταφερθούν νότια, με ισχυρές καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει για τον καιρό σήμερα και αύριο:

Με κακοκαιρία κάνει ποδαρικό ο Μάρτης στη χώρα μας και μάλιστα τις επόμενες ώρες σήμερα αλλά και αύριο ίσως έρθουμε αντιμέτωποι ακόμη και με προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα

  • Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
  • Αύριο Τετάρτη οι πυκνές χιονοπτώσεις σταδιακά θα μεταφερθούν πιο νότια επηρεάζοντας τα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την Πελοπόννησο (ορεινές - ημιορεινές - ημιπεδινές περιοχές). Ταυτόχρονα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Επισημαίνονται τα νότια παράλια της Πελοποννήσου, οι νότιες Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Μεγάλη προσοχή και στους θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι αύριο στα νότια θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν σε εντάσεις ακόμη και τα 9 πρόσκαιρα ίσως και τα 10 μποφόρ προκαλώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες κι όχι μόνο.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων (μπλε αποχρώσεις) - χιονοπτώσεων (λευκές αποχρώσεις) από τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το βράδυ.

Την Πέμπτη αναμένεται η κακοκαιρία να υποχωρήσει πρόσκαιρα μιας και από την Παρασκευή έρχεται νέο κύμα το οποίο πιθανότατα να επηρεάσει και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Καλό μήνα σε όλες και σε όλους!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Παρακαλώ, αποδείξτε ότι είστε μαζί μας!

Δ. Θεσσαλονίκης: Έτοιμο το πάρκο κατά της οπαδικής βίας – Για Νάσο, Τόσκο, Άλκη

Πλεύρης: Σταδιακή άρση των μέτρων από μέσα Μαρτίου και «κανονικό» Πάσχα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ