Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 900 Ουκρανοί πρόσφυγες πέρασαν από τον Προμαχώνα (VIDEO)

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά

Το μεσημέρι της Τρίτης πέρασε από τον Προμαχώνα ένα ακόμα λεωφορείο με 57 Ουκρανούς πρόσφυγες με προορισμό την Αθήνα. Αυτό ήταν το έκτο λεωφορείο τις τρεις τελευταίες μέρες, από το βράδυ της Κυριακής, που έφτασε στον Προμαχώνα ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά μαζί με αυτούς που ταξίδεψαν με αυτοκίνητα περίπου 900 Ουκρανοί πρόσφυγες, ανάμεσα τους και ομογενείς, πέρασαν τα σύνορα της χώρα μας.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά που άφησαν πίσω στις φλόγες του πολέμου τους άνδρες για να πολεμήσουν και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών και φίλων μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, με την ελπίδα να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους.

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στον Προμαχώνα κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ουκρανών προσφύγων εκεί. Μανάδες κρατώντας στην αγκαλιά τους τα μωρά τους, μικρά παιδιά που κρατάνε στα χέρια τους τα παιχνίδια τους αλλά και κατοικίδια μικρά ζωάκια αλλά και ηλικιωμένοι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια στα οποία έζησαν μια ολόκληρη ζωή.

Η Άννα, Ουκρανή στην καταγωγή με τον Έλληνα σύζυγος της έκανε τρεις φορές το δρομολόγιο Ελλάδα-Ουκρανία για να φέρει στη χώρα μας παιδιά και γονείς. Η 86χρονη μητέρα της με δάκρυα στα μάτια μας λέει ότι δεν ήθελε να φύγει από τον τόπο της αλλά τα παιδιά της επέμεναν να τους ακολουθήσει στην Ελλάδα για ασφάλεια.

Είμαι περήφανη για τον αγώνα που δίνουν οι συμπατριώτες μου» είπε στην ΕΡΤ η Άννα ενώ η Ιρίνα Ρόσοβα, δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό σταθμό στο Κίεβο, μας λέει ότι ήδη έχει ζήσει δύο πολέμους.

Μια Ουκρανή μητέρα δύο παιδιών μας δείχνει φωτογραφίες από το καταφύγιο στο οποίο κατέφευγαν τα μέλη της οικογένειας της ενώ ευχαριστεί τους Έλληνες για τη βοήθεια τους.

Με αυτοκίνητο ταξίδεψε από το Κίεβο στην Ελλάδα ο Δημήτρης Μπόϊκουτς που είπε στην ΕΡΤ: «Είναι μια καταστροφή. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και θα πεθάνουν από την ρωσική εισβολή».

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, προσπαθούν να συντομέψουν όσο δυνατόν περισσότερο το χρόνο ελέγχου των εγγράφων αυτών των ανθρώπων, κατανοώντας ότι αναγκάστηκαν να φύγουν εκτάκτως από την πατρίδα τους έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Ελλάδα. Οι προσφυγικές ροές αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το Κίεβο - Πέντε νεκροί (VIDEO)

Μητσοτάκης: Τσίπρας 360 μοιρών - Μεγάλη σημασία να ξέρεις που ανήκεις

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες – Είμαστε Δύση και Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας