Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε δομή στις Σέρρες θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία

Με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σιντικής

Την απόφαση να διατεθούν εστίες αλλά και να χρησιμοποιηθεί η δομή στη θέση «Κλειδί» για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σιντικής, που βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, σε έκτακτη συνεδρίαση του με αποκλειστικό θέμα: «Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής συναισθανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό», αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη με 13 ψήφους υπέρ και μία κατά.

Προστίθεται, στην ίδια απόφαση, πως «γυναικόπαιδα και άμαχος πληθυσμός, ανάμεσά τους και πολλοί ομογενείς, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα του πολέμου» και υπογραμμίζεται πως «ως δήμος Σιντικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, και διαθέτουμε τους χώρους φιλοξενίας των δομών του δήμου, καθώς και τη χρήση της Δομής του Κλειδίου».

Ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως ο δήμος διαθέτει δύο εστίες, της κατηγορίας τριών αστέρων, στο Σιδηρόκαστρο και τα Κάτω Πορόια, με συνολική χωρητικότητα 122 ατόμων, τις οποίες είναι έτοιμος να διαθέσει σε οικογένειες Ουκρανών που ξεριζώνονται από την πατρίδα τους λόγω του πολέμου.

Επίσης, ανέφερε πως η δομή φιλοξενίας στη θέση «Κλειδί» αυτή τη στιγμή είναι άδεια και έχει καθαριστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί, εάν αυτό απαιτηθεί, για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία που θα βρεθούν στη χώρα μας και δεν έχουν άλλο τόπο διαμονής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε 2ο γύρο συνομιλιών – Ο όρος που βάζει η Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για σπίτια και δωμάτια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: SOS για κίνδυνο επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό (VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ