Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καυγάς on – air στο OPEN: Ένταση με τον Θανάση Αυγερινό για την Ουκρανία

Μεταξύ του ανταποκριτή στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινού, και άλλων δημοσιογράφων του καναλιού

Καβγάς στον αέρα του Open μεταξύ Θανάση Αυγερινού και δημοσιογράφων του καναλιού για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ο Θανάσης Αυγερινός φάνηκε να ενοχλείται από τη μετάδοση μιας πληροφορίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς όπως είπε πρέπει οι συνάδελφοι να είναι πιο προσεκτικοί στη μετάδοση ειδήσεων γιατί ενέχει ο κίνδυνος προπαγάνδας από τη μια ή την άλλη πλευρά, με τους Γιάννη Παπαδόπουλο και την Πόπη Τσαπανίδου να ξεσπούν.

 

Πώς ξεκίνησε ο καβγάς on air

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την είδηση που μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη για το βομβαρδισμό χριστιανικού ναού σε κάποια πόλη της Ουκρανίας χθες, στηριζόμενη σε ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών της Ουκρανίας. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος είναι ανταποκριτής του Open στη Μόσχα, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να μεταφέρεται μια είδηση χωρίς να έχει διασταυρωθεί γιατί μπορεί να είναι απλά ουκρανική προπογάνδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε ένταση στον αέρα του Open με τους συναδέλφους του Γιάννη Παπαδόπουλο και Πόπη Τσαπανίδου να εξανίστανται. Ακολούθησαν... καυτοί διάλογοι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο σε κάποιο σημείο να λέει είδηση από «Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, από Ιαπωνέζο θες να μεταδώσουμε;», τον Θανάση Αυγερινό να ζητάει non stop να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις και τους συναδέλφους του να του εξηγούν ότι πρόκειται για πόλεμο, ότι δεν μπορούν να πάνε στο... μέτωπο για να διασταυρώσουν την είδηση, ούτε φυσικά να καθυστερήσουν τη μετάδοσή της, εξηγώντας ότι μεταδίδουν τις ειδήσεις με αναφορά στην πηγή σημειώνοντας από πού προέρχεται και αν κάτι ανατραπεί επανέρχονται και το διορθώνουν.

Ο Θανάσης Αυγερινός δεν υποχωρούσε και συνέχιζε να μιλά για ουκρανική προπαγάνδα και να διαμαρτύρεται ότι δεν τον αφήνουν να μιλήσει. Η Πόπη Τσαπανίδου επανήλθε λέγοντας ότι αν το πάμε έτσι δεν υπήρξε μεγαλύτερο fake news από αυτά που έλεγε ο πρόεδρος Πούτιν και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πριν την εισβολή, όταν όλα τα δυτικά ΜΜΕ μετέδιδαν πληροφορίες για επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκείνοι το αρνούνταν και ειρωνεύονταν ρωτώντας του δημοσιογράφους για τις πληροφορίες τους και τι λένε ακριβώς για να μπορέσει να κλείσει διακοπές. Σημειώνεται εδώ ότι λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δείτε το σχετικό video:

Ολος ο διάλογος

Αυγερινός: «Συνάδελφοι, να ρωτήσω λίγο κάτι; Θέλω απλώς να πω ότι αν δεν δούμε ότι έχουν χτυπηθεί αυτά που συζητάμε, μπορεί να είναι μονομερής, ουκρανική προπαγάνδα. Αν δεν το διασταυρώσουμε, είναι πολύ παρακινδυνευμένο όμως να το λέμε, επειδή νομίζω ότι δημιουργούμε και μια εντύπωση ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ κακοί και βομβαρδίζουν τις εκκλησίες».

Τσαπανίδου: «Θανάση, το βλέπουμε, πριν από λίγα λεπτά δείξαμε την έκρηξη στο Κίεβο μπροστά στα μάτια μας. Αποδίδουμε επίσης την πηγή»

Αυγερινός: «Μιλάω για τις εκκλησίες, είναι ένα θέμα συμβολικό, μιλάω για τις εκκλησίες ξαναλέω».

Παπαδόπουλος: «Η Αλεξία μετέφερε ακριβώς όπως ανακοινώθηκε».

Αυγερινός: «Να πω την άποψή μου, ότι σε συνθήκες πολέμου, καλό είναι να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις, γιατί αλλιώς μπορεί να δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις. Να σας πω ένα παράδειγμα. Θα με αφήσετε να τελειώσω όμως; Λοιπόν, μεταδώσατε...»

Παπαδόπουλος: «Μισό λεπτό τώρα, πώς το φαντάζεσαι; Είμαστε στο μέτωπο; Συγγνώμη, δηλαδή εσύ, τόσες μέρες που μας μεταδίδεις πληροφορίες από την ρωσική πλευρά, πρέπει να τις διασταυρώνουμε πριν σου επιτρέψουμε να μας τις πεις;»

Αυγερινός: «Δεν τις ακούω μόνο ως δήλωση κάποιου, τις ακούω και από δημοσιογράφους, τις έχω με κάποιο τρόπο διασταυρώσει. Αυτό είναι μόνο δήλωση ενός Ουκρανού».

Παπαδόπουλος: «Αισθανόμαστε ότι μας μαλώνεις που την μεταδώσαμε την είδηση. Προσπαθούμε να καταλάβουμε»

Αυγερινός: «Δεν σας μαλώνω, μεταφέρω ένα κλίμα επειδή έχω ζήσει ξανά τον πόλεμο του 2014...»

Παπαδόπουλος: «Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, τι θες Γιαπωνέζο; Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη».

Αυγερινός: «Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Έρχεται η κατάργηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία στην Τούμπα

Λήστευε με μαχαίρι καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)
«Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο» αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης
Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)