Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Στα 3 χωρίζεται η χώρα – Χιονοπτώσεις από 600 μέτρα

Θα χρειαστούν αλάτι οι δήμοι στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

Χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 – 700 μέτρα βλέπει για το Σαββατοκύριακο ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως η χώρα αναμένεται να χωριστεί στα τρία το επόμενο 24ωρο-48ωρο. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια πάνω από τα 600 μέτρα. Συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα τα χιόνια θα πλησιάσουν και χαμηλά ημιορεινά υψόμετρα, μεταξύ Ηπείρου και Ιονίου θα έχουμε χαμηλή νέφωση και από τη Στερεά και νοτιότερα θα έχουμε περισσότερη συννεφιά. Στην κεντρική χώρα θα επικρατήσουν οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες, όπου ο καιρός θα είναι κατά τόπους μαλακός με κάποιες βροχές και χιόνια αρκετά ψηλά.

Παράλληλα ανέφερε πως ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός στη νότια χώρα - κυρίως στην Κρήτη και στα νότια νησιωτικά τμήματα - όπου η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά και ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα μαλακός, ενώ αναμένεται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Τα πιο «φρέσκα» προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου δείχνουν πως η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ξεκινάει με νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας.

Η Αττική θα έχει από το πρωί αυξημένη συννεφιά η οποία ενδέχεται να δώσει βροχές στις πιο βορειοδυτικές περιοχές του νομού. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και αργότερα οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και θα εντοπίζονται σε ολοένα περισσότερες περιοχές ενώ από αργά τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν μέσα στη νύχτα βροχές στα χαμηλά και χιονοπτώσεις στα 600 μέτρα και ορεινότερα, προς το ξημέρωμα όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και μάλιστα μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών δεν αποκλείεται να υπάρξει καιρική ανάπαυλα, να σταματήσουν δηλαδή τα φαινόμενα εντελώς. Προς το βράδυ θα ξεκινήσει πάλι να βρέχει στα πεδινά και να χιονίζει στα ορεινά στα 700 με 800 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε άντρας που έπεσε από 4ο όροφο

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με νεκρή γυναίκα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Τρίτος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας: Η Μέρκελ σε ρόλο μεσολαβητή;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ