Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία (VIDEO)

Ενεπλάκησαν 30 οχήματα - Αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για παροχή πρώτων βοηθειών

Μέσω της επαρχιακής οδού Βέροιας - Έδεσσας διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω της καραμπόλας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ημαθία και στην οποία ενεπλάκησαν τριάντα οχήματα. Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο) της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη. Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τρεις. Στην περιοχή έσπευσαν για την παροχή βοήθειας δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά και πολλά άλλα, που ερχόταν και λόγω της πυκνής ομίχλης δεν υπήρχε ορατότητα για να σταματήσουν έγκαιρα. Οι τραυματίες, κυρίως με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Βέροιας, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

karabola_pyr.jpg
karampola_egnatia-3.jpg

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ της ΕΡΤ: 

 Σοκαριστικές ήταν οι περιγραφές των οδηγών την στιγμή της καραμπόλας, που το ένα αυτοκίνητο έπεφτε πάνω στο άλλο αλλά και τον τρομακτικό κρότο που άφηνε πίσω της η σύγκρουση. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όταν οδηγός με κίνδυνο της ζωής του σταμάτησε φορτηγό νταλίκα αρκετά μέτρα πιο κάτω από το σημείο της καραμπόλας.

Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αιανή Κοζάνης με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας όσοι από τους οδηγούς και συνοδηγούς επιθυμούσαν να φιλοξενηθούν, στους οποίους θα παρέχουν διαμονή και σίτιση. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: «Βουτιά» στα νέα κρούσματα – Πόσα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Συγκέντρωση βοήθειας για την Ουκρανία - Σημεία και είδη

Σε ποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία λόγω χιονιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανατηφόρα τροχαία: Πώς θα τα μειώσουμε - Οι ευθύνες οδηγών και πεζών
Πολλοί βγαίνουν στο δρόμο και όταν οδηγούν σκέφτονται όλα τους τα προβλήματα και δεν θεωρούν ότι κάνουν κάτι τόσο επικίνδυνο και ακραίο που είναι η...
Θανατηφόρα τροχαία: Πώς θα τα μειώσουμε - Οι ευθύνες οδηγών και πεζών