Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκτακτη ανακοίνωση: Χιονισμένο Σ/Κ για 10 περιοχές – Πυκνά χιόνια στη Χαλκιδική

Νέα ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που πλήττει ήδη την χώρα, με σποραδικές χιονοπτώσεις ανά περιοχές. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις θα πλήξουν δέκα περιοχές το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη χθες είχαμε το απρόοπτο φαινόμενο σύντομης χιονόπτωσης παρά τη... λιακάδα που επικρατούσε στην πόλη. 

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη 08-03-2022 και αφορά την κακοκαιρία "Φίλιππος" ("Filippos"), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Προς απεργία στον ΟΑΣΘ – Εξώδικα ΟΣΜΕ για 24ωρο «χειρόφρενο»

Πού χρειάζονται αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα «όργωσαν» το δημοτικό γήπεδο Σταυρού (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους