Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστή η επαρχιακή οδός Μαλακάσας - Ωρωπού

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου.

Εν τω μεταξύ σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας  Αττικής με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας κατά τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής.

Παράλληλα η Περιφέρεια συστήνει στους οδηγούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα ΒΑ της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τοποθετημένα σε καίρια σημεία για να επέμβουν όπου απαιτηθεί, ενώ έχει διανεμηθεί αλάτι σε 10 δήμους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης έχει καλέσει τους δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων, σημειώνοντας επίσης ότι «όλος ο μηχανισμός μας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν αλλά και να συνδράμουμε σε όποιον δήμο έχει ανάγκη».

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας από ώρα 12.45΄ της σήμερον (12-03-2022) και έως ύφεσης των καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 121,250η χ/θ (όρια με Νομό Βοιωτίας) έως την 145,325η χ/θ ( A / K Αταλάντης) και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Παράλληλα θα εφαρμοσθούν και οι ακόλουθες διακοπές κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 56,728η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής) έως την 121,250η χ/θ (όρια με Νομό Φθιώτιδας) , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Π.Α.Θ.Ε. με προορισμό τη Λαμία .
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα .

Οι οδηγοί των λοιπών οχημάτων οφείλουν για είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΛΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ;

Θεσσαλονίκη - Αθήνα: Επιπλέον αναστολές δρομολογίων τρένων λόγω κακοκαιρίας

Το ηλιέλαιο «πληγώνει» το γρήγορο φαγητό – Στα 4 ευρώ φτάνουν σουβλάκι, γύρος

Μεγάλη εταιρεία ανοίγει 500 νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ