Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρίλερ με νεκρή 35χρονη από δηλητηρίαση – Τα 2 πιθανά «ένοχα» τρόφιμα

Αλλαντίαση ή «διαβολόχορτο» τα σενάρια που εξετάζονται

Mυστήριο παραμένει τι ήταν αυτό που σκότωσε την 35χρονη  γυναίκα από το Κιάτο και έστειλε τη μητέρα της στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση.  Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο έφαγαν από το ίδιο φαγητό και αμέσως μετά αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. 

Όπως αναφέρει το protothema, oι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη , την Παρασκευή το βράδυ αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα οι συγγενείς τους να καλέσουν ασθενοφόρο και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας στο Κιάτο. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως η 35χρονη δυστυχώς είχε καταλήξει. Η μητέρα της όμως ήταν ακόμη εν ζωή αλλά σε σοβαρή κατάσταση και οι γιατροί  ζήτησαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου αμέσως διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Παράλληλα στις εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική και στον κορωνοϊό, κάτι όμως που δεν έχει να κάνει με τη σοβαρότητα της κατάστασής της. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 35χρονη γυναίκα πιθανόν να κατέληξε από τοξική δηλητηρίαση από κλωστηρίδιο της αλλαντίασης. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια άλλη άποψη των γιατρών, δεν αποκλείεται οι δύο γυναίκες να κατανάλωσαν ένα άγριο χορταρικό που είναι γνωστό και ως «διαβολόχορτο». 

Οι συγγενείς των δύο γυναικών βεβαίωσαν τους γιατρούς πως εκείνη την ημέρα είχαν καταναλώσει χόρτα, δίχως όμως να είναι σε θέση να πουν με ακρίβεια τι είδους ακριβώς ήταν αυτά.
Απαντήσεις αναμένεται να έχουμε μετά την νεκροψία και νεκροτομή που διενεργηθεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία στο άψυχο σώμα της άτυχης 35χρονης, ενώ παράλληλα προανάκριση διενεργεί και το αστυνομικό τμήμα Κιάτου.

Στο ίδιο μήκος κύματος η δήλωση του Γρηγόρη Καρπούζη, διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου στο Live News

«Στο νοσοκομείο εισήχθη με διάγνωση δηλητηρίασης μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών. Από εκεί και πέρα κοινωνικά σας λέω ότι σε κέντρο υγείας του νομού μας μάθαμε εκ των υστέρων ότι απεβίωσε η κόρη της, προφανώς από την ίδια αιτία».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ