Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κούγιας για Πάτρα: Ανθρωποφαγία και κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας

Ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα, αναφέρει ο δικηγόρος σε ανακοίνωσή του

Ανακοίνωση για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και τον τρόπο με τον οποίο, όπως λέει τα Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρονται στην κατηγορούμενη, εξέδωσε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας.

Όπως λέει «περιμένω, ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, πότε η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων, η Ένωση Ελλήνων ποινικολόγων, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος να κάνουν έστω, για τα μάτια του κόσμου, μια παρέμβαση, έστω μια διαμαρτυρία για την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ, την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος, την κατάργηση κάθε συνθήκης δίκαιης δίκης στην υπόθεση της φερόμενης ως παιδοκτόνου, Ρούλας Πισπιρίγκου».

Ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παρατηρώ κάθε ημέρα, όλα τα ΜΜΕ και διερωτώμαι αν είμαι δικηγόρος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είμαι σε κάποια χώρα – οπερέτα – δικτατορία της κεντρικής Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

Διερωτώμαι εάν στην Ελλάδα λειτουργεί η αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να κατοχυρώνουν τα ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών και τη δημοκρατία ή λειτουργούν ειδικά σε περιπτώσεις πτωχών, ανυπεράσπιστων κατηγορουμένων για εγκλήματα, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή αγράμματων και ανεύθυνων πολιτικών. Με εκπλήσσει αυτός ο διαγωνισμός του ποιος θα προκαταδικάσει μια κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας».

«''Δημοσιογράφοι'', παρουσιαστές πρωινών εκπομπών, ντετέκτιβ της κακιάς ώρας, πρώην αστυνομικοί, συνδικαλιστές αστυνομικοί, ιατροδικαστές, ψυχίατροι και αγράμματοι δικηγόροι που δεν έχουν πατήσει σε ποινικό δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ έχουν προκαταδικάσει στην Ελλάδα του 2022 μια συνάνθρωπό μας, την οποία δεν τολμούν να υπερασπιστούν και παραιτούνται ακόμη και οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση», αναφέρει.

«Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος.

Γιατί δεν αναλαμβάνει την υπόθεση

Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο Αλέξης Κούγιας δίνει απάντηση στο αν θα υπερασπιστεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Δεν είχα καμία προσωπική επαφή με την κυρία Πισπιρίγκου και ουδέποτε με ενόχλησε προσωπικά. Απλώς από πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος στην Πάτρα, μέσω ενός δημοσιογράφου, βολιδοσκοπήθηκα αν επιθυμώ να αναλάβω την υπεράσπισή της.

Δυστυχώς, έχω μια αρχή στη ζωή μου, να μελετάω πρώτα τις δικογραφίες και μετά να αναλαμβάνω μια υπόθεση, αφού προηγουμένως γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο που θα υπερασπιστώ.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, χειρίζομαι πολύ σοβαρές υποθέσεις, τρέχω στις υποθέσεις κακουργημάτων, και είναι αδύνατον να έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Είναι μια δύσκολη περίπτωση απ’ ό,τι καταλαβαίνω, με πολύ μεγάλη κοινωνική αντιπαλότητα, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται όλη η κοινωνία έχει ταχθεί απέναντι σε αυτήν την κυρία, η οποία δεν γνωρίζω αν έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατον σε αυτήν την χρονική στιγμή να αναλάβω μια υπεράσπιση μιας σοβαρής υποθέσεως χωρίς να έχω τον χρόνο που πρέπει».

Και τώρα, και αυτήν την στιγμή, δεν είμαι βέβαιος για την εμπλοκή της, από αυτά που ακούω συνεχώς. Βεβαίως, ανευρέθη η ουσία ενός επικίνδυνου φαρμάκου, όμως για να αποδειχτεί η συμμετοχή κάποιου σε μια εγκληματική πράξη, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

Δεν γνωρίζω τις συνθήκες παραμονής αυτού του άτυχου κοριτσιού, του ενός κοριτσιού στην κλινική, ποιοι το επισκέφτηκαν, ποιοι είχαν τη δυνατότητα αν δεν το έκαναν οι γιατροί, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι ένα ιατρικό λάθος.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις. Το κυριότερο απ’ όλα όμως, εγώ είχα κάνει τη δήλωση ότι αμφισβητώ την εμπλοκή της κυρίας αυτής σε αυτήν την υπόθεση, με το απόλυτο σκεπτικό ότι μια μητέρα τριών παιδιών είναι αδύνατον να σκοτώσει τρία παιδιά της, γιατί τίθενται σε μένα συνεχώς τα ερωτήματα τι έχω να πω για τη συγκεκριμένη γυναίκα που μάλλον υποπτεύονται όλοι ότι έχει σκοτώσει τρία παιδιά της».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΦΠΑ στα τρόφιμα: Σε 1-2 εβδομάδες οι αποφάσεις – Προσωρινά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Στα μπλε Λευκός Πύργος και Ομπρέλες το Σάββατο

Η Ρωσία απειλεί και για τα τρόφιμα – «Εξαγωγές μόνο στους φίλους μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Έρχεται το 1ο “Pink Together”, η μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού
Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη