Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λέων: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα

Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών μίλησε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας

Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και συγκεκριμένα για τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Aυτιά.

Στο έξι μηνών βρέφος όπως είπε τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι  ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα  είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

Η ιατροδικαστής στην Πάτρα όπως είπε δεν αναμένεται να εκτιμήσει διαφορετικά, κάνοντας λόγο για επιβεβαιωμένο ασφυκτικό θάνατο

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: «Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί.  Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι».

Ο πρόεδρος Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων μίλησε και στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που εξετάζονται εκ νέου, μετά τα στοιχεία που απέδειξαν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Λέων είπε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν το ίδιο και για τους δύο πρώτους θανάτους, με τον ίδιο μηχανισμό, αυτόν της έλλειψης οξυγόνου.

«Όσον αφορά το πρώτο παιδί, νομίζω την απάντηση και τη λύση πέρα από την τριμελή επιτροπή, θα δώσει και ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Μανώλης Αγαπητός και αυτό γιατί τα εύρημα, σε ό,τι αφορά τη Μαλένα είναι αυτά που ανέδειξε ο ίδιος» επισήμανε ο κ. Λέων.

Στην πρώτη έκθεση έχουμε προβλήματα με την καταγραφή της αιτίας θανάτου, καθώς άλλο έχει καταγράψει ο παθολογοανατόμος και άλλο ο ιατροδικαστής, εξήγησε ο κ. Λέων.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στη λήψη των δειγμάτων, με τον ιατροδικαστή να τονίζει πως ένα βασικό και ζωτικό όργανο από το οποίο πρέπει να ληφθεί δείγμα είναι ο εγκέφαλος, κάτι το οποίο δε συνέβη στην πρώτη περίπτωση.

Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, ο κ. Λέων είπε πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

Σχετικά με τη χθεσινή ανάσυρση του tablet, o ιατροδικαστής ανέφερε πως η διαδικασία δεν έχει ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και αφορά αποκλειστικά την αστυνομία καθώς ενδέχεται να αποκαλύψει στοιχεία για την πορεία της κεταμίνης.

Στη δική της τοποθέτηση αναφορικά με τη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη, η αναλύτρια λόγου, Ευγενία Σαρρή είπε πως  αυτή τη στιγμή φάινεται πως ο πατέρας των παιδιών δείχνει να έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να πείσει και δεν το κάνει με λόγο ευθύ και άμεσο, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

«Η προτεραιότητα του Μάνου Δασκαλάκη είναι ο εαυτός του» συμπλήρωσε.

Η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου είπε πως υπάρχει μία έλλειψη συναισθήματος από τους γονείς κάτι το οποίο έχει πυροδοτήσει την έκρηξη συναισθήματος, θυμού, οργής από την κοινωνία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Γιορτή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με χιλιάδες δρομείς για το Διεθνή Μαραθώνιο

Ψάχνουν στο τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας τη διαδρομή της κεταμίνης

Χαλάει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη: Βροχές και καταιγίδες - Πτώση της θερμοκρασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικά ελικόπτερα στη Β. Ελλάδα μετά τις πλημμύρες – Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας αναμένεται να μετασταθμεύσουν φέτος τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των...
Αμερικανικά ελικόπτερα στη Β. Ελλάδα μετά τις πλημμύρες – Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης