Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Πάσχα με πιστούς στις εκκλησίες – Ποιοι περιορισμοί θα είναι σε ισχύ

Τι ισχύει μέχρι την Πρωτομαγιά

Τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέπουν ένα κανονικό Πάσχα φέτος και έτσι, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο εορτασμός θα γίνει με την παρουσία πιστών στις εκκλησίες, αλλά με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και πάντα με κάποιους περιορισμούς.

“Φέτος δεν έχουμε ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας, ούτε Πάσχα από τα μπαλκόνια, θα πάμε στην εκκλησία. Αν είμαστε με πολύ κόσμο είναι σημαντικό να φοράμε τις μάσκες, επιτρέπεται δεν επιτρέπεται και στο προαύλιο δηλαδή και στον επιτάφιο αν είμαστε πολύς κόσμος αξίζει τον κόπο να φορέσουμε τις μάσκες” τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μέχρι την Πρωτομαγιά η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει  συνωστισμός. Στα κέντρα διασκέδασης και εστίασης, όπως και στις εκκλησίες, μπαίνουμε με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και με pcr ή rapid test οι ανεμβολίαστοι στους ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Στην χαλάρωση των μέτρων οδηγεί η ύφεση που παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες τις τελευταίες ημέρες. Μειωμένα είναι τα κρούσματα αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 46 θανάτους, 298 διασωληνωμένους, 10.005 κρούσματα και 222 επαναλοιμώξεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα περάσουμε ένα καλό Πάσχα και ένα ακόμα καλύτερο καλοκαίρι.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατί πιστεύεται ότι ο δορυφόρος του Δία θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή

Ηπατίτιδα: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε παιδιά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests αύριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ