Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραλίγο τραγωδία - Αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα (VIDEO)

Τον τράβηξαν μέσα οι άλλοι αλεξιπτωτιστές

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες, καταγράφει την τραγωδία που λίγο έλειψε να σημειωθεί στη διάρκεια άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο, όταν ένας αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα έξω από ένα C-130 για μερικά λεπτά.

Όλα ξεκίνησαν όταν το C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Όταν έφτασε στα 5.000 πόδια, άναψε πράσινο φως για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα.

Ο πρώτος εκ των 40 αλεξιπτωτιστών έπεσε στο κενό από την πλαϊνη πόρτα του αεροσκάφους. Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με συνέπεια ο άντρας να μείνει κρεμασμένος στον αέρα, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς αυτό είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε το θάρρος του και προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το αλεξίπτωτο, ενώ τον κρατούσε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκκο του αλεξιπτώτου. Τελικά, με αστραπιαίες κινήσεις, οι άλλοι αλεξιπτωτιστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, τον τράβηξαν μέσα και απέτρεψαν τα χειρότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=InS6jz51wo8

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους με τους κυβερνήτες.

Πηγή: Protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα για παράνομο πάρκινγκ στο κέντρο – Έλεγχοι με 3 βάρδιες

Κορωνοϊός: Στα 7.365 τα νέα κρούσματα, 907 η Θεσσαλονίκη – Πόσες επαναλοιμώξεις

Θεσσαλονίκη: Το γνωστό bar – restaurant που θα «παίξει» στο Χόλιγουντ (VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας