Πάνω από 86.700 ήταν οι έλεγχοι που έγιναν χθες από την αστυνομία σε όλη τη χώρα για την τήρηση των μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της. αστυνομία αναφέρει:
Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Χθες, Δευτέρα 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.786 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.233 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά 12 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 11 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.
Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:
6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 πρόστιμο των 150 ευρώ ως ακολούθως:
5 στη Δυτική Ελλάδα και
1 στην Πελοπόννησο.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.279 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.539 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.740 των 150 ευρώ.
6 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:
Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.450 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Χαλκιδική: Αλλάζουν χέρια 3 εμβληματικά ξενοδοχεία στο πρώτο «πόδι»
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του δήμου για τις παιδικές χαρές
Θεσσαλονίκη: Η 27χρονη αντιδήμαρχος που πάσχει από σύνδρομο Asperger (VIDEO)