Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαγιορκίνης: Fake news για 15,5 εκατ. ευρώ σε εργαστήριο που είναι υπεύθυνος

Διαψεύδει τις σχετικές φήμες ο Γκίκας Μαγιορκίνης πως το εργαστήριο που είναι επιστημονικά υπεύθυνος πήρε 15,5 εκατομμύρια ευρώ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του Facebook ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρεται στις φήμες που έχουν ακουστεί σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο οποίο είναι επιστημονικά υπεύθυνος χαρακτηρίζοντας ψευδή την είδηση πως έλαβε 15,5 εκατ. ευρώ.

«Ψευδής είδηση»

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μία ψευδής είδηση ότι στην Διαύγεια φαίνεται ότι έχουμε λάβει στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου που είμαι επιστημονικά υπεύθυνος 15.5 εκατομμύρια ευρώ.

Καταρχήν να διευκρινίσω για ακόμη μία φορά ότι ο προϋπολογισμός του εργαστηρίου αφορά κυρίως την αποζημίωση των εξετάσεων που παρέχονται δωρεάν σε ασθενείς που ζουν με HIV όταν και εφόσον αυτές εκτελεσθούν. Είναι προϋπολογισμός για εξετάσεις που προβλέπονται για ασθενείς που παρακολουθούνται στο ΕΣΥ από το Υπουργείο Υγείας.

Δεν είναι προσωπική χρηματοδότηση και δεν αφορά έρευνα. Τα όποια χρηματικά ποσά αναφέρονται στην Διαύγεια είναι χρήματα του Πανεπιστημίου τα οποία είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να διαχειρίζομαι.

Η διαχείριση γίνεται από το Πανεπιστήμιο γιατί το Εργαστήριο εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας αλλά τα οικονομικά τα διαχειρίζεται ο ΕΛΚΕ σύμφωνα με το νόμο.

Κατά δεύτερον ο πραγματικός προϋπολογισμός (κόστος) και η χρηματοδότηση αυτών των εξετάσεων (για περίπου 10.000 άτομα το έτος) είναι της τάξης των 900.000 ευρώ το έτος. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να προκύψει αυτό το ιλιγγιώδες ποσό των 15.5 εκατομμυρίων ως προϋπολογισμός του Εργαστηρίου.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι έχουν προστεθεί πολλαπλές φορές τα ίδια ποσά στις κατά σειρά διοικητικές πράξεις που λαμβάνουν χώρα στον ΕΛΚΕ (όπως π.χ. πράξη αποδοχής, πράξη προϋπολογισμού, πράξη ανασύνταξης προϋπολογισμού). Μα απλά λόγια η ετήσια χρηματοδότηση του εργαστηρίου δεν είναι ούτε το 1/10 του ποσού αυτού και πρόκειται για «δημιουργική» λογιστική πράξη του όποιου επιτήδειου».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για την εξαφάνιση άντρα - Έρευνες στον Αξιό ποταμό

Λάρισα: Ιδιοκτήτης καφέ έσπρωξε βίαια έγκυο εργαζόμενη στο κατάστημα

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Άντρας αποκεφάλισε περιστέρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ